به گزارش ایکنا از آذربایجانشرقی، حجتالاسلام والمسلمین احمد مطهری اصل، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز، امروز، سیام مهرماه، در همایش انجمن اولیا و مربیان و تعالی فرزندان، با بیان اینکه نقش تربیتی مادران را هیچ مربی نمیتواند ایفا کند، گفت: بسیاری از صفات اصلی انسان از طریق مادر به کودک منتقل میشود و بسیاری از خصیصههای رفتاری بدون آموزش قبلی در رفتار کودکان و دانشآموزان نمود مییابد که متأثر از ژنتیک و محیط خانواده و حتی آثار دوران بارداری مادر بوده و مدرسه و معلم و مربی هرگز بهتنهایی نمیتوانند نقش تربیتی را ایفا کنند و به همین دلیل است که در روایات بهشت را زیر پای مادران دانستهاند.
وی با بیان اینکه تعلیم و تربیت را نمیتوان از هم جدا کرد، افزود: تربیت، نیازمند تعلیم بوده و حتی مادران هم در امر تربیت باید توانایی تعلیم داشته باشند. بدون تعلیم نمیتوان تربیت انجام داد و خود تعلیم هم نیاز به تربیت دارد و چگونگی آموزش هم باید مدنظر باشد و این دو امر وابسته به هم بوده و جداکردن آن کار صحیحی نیست.
مطهری اصل با اشاره سه اصل تربیتی در بحث تعلیم و تربیت اظهارکرد: وجودی که برای تربیت در نظر گرفتهایم باید تربیتپذیر باشد که این اصل را حقتعالی در وجود انسان قرار داده است. دومین اصل، وجود و تأمین زیرساختهای لازم برای پذیرش تربیت و سوم، چیستی محتوای ارائه شده برای عملیکردن تربیت در انسان است. وجود انسان به منزله زمین زراعی بوده و وجود خاک و بستر مناسب کاشت، دانهپاشی، شرایط کاشت و عوامل متعدد دیگر در کنار هم سه اصل تربیتی مذکور را محقق میسازد.
امام جمعه تبریز ادامه داد: در مورد انسان نیز وجود تربیتپذیر را خداوند در این موجود نهاده و انسان را خلیفه خود بر زمین قرار داده است؛ طوری که انسان هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی بهترین آفریده خدا بوده و متعالی شدن به نحو مقتضی خصیصهها و اصول تربیتی در انسان بر عهده ما است.
وی در بخش دیگری از سخنانش، نقش تربیتی مادران را مورد اشاره قرار داده و افزود: حضور مادران در مشاغل مختلف در برخی موارد، سبب کاهش زمان صرف شده برای تربیت کودکان میشود و والدین چنین تصور میکنند، همه بار تربیتی فرزندانشان برعهده مدرسه است؛ درحالیکه مادران نقشی غیرقابلانکار در تأمین زیرساختها برای تربیت کودکان دارند و هیچ مربی نمیتواند جایگزین مادر شود.
مطهری اصل خانواده را مهمترین بخش، قبل از ورود به دانشگاه و مدرسه دانست و افزود: در کل دنیا، خانوادههای موفق، بچههای موفق تحویل آموزش و پرورش و مدرسه میدهند. مشکل ما در خانواده است نه در آموزش و پرورش. در خانواده برنامهریزی کمی داریم و به نظر میرسد برخی مادران، اکنون وقت کافی صرف تربیت کودکان نمیکنند.
انتهای پیام