کد خبر: 4310297
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۸
شهردار تبریز:

دستگاه‌های دولتی از خدمات‌دهی به عاملان ساخت و ساز غیرمجاز خودداری کنند

یعقوب هوشیار به نقش برخی نهادها در گسترش ساخت و سازهای غیرمجاز اشاره کرد و گفت: دستگاه‌های دولتی از خدمات‌دهی به عاملان ساخت و ساز غیرمجاز خودداری کنند.

یعقوب هوشیار، شهردار تبریز

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، یعقوب هوشیار، شهردار تبریز، امروز، 20 مهرماه در جلسه شورای اسلامی شهر تبریز، با اشاره به انواع ساخت و‌ ساز غیرمجاز اظهار کرد: نوع اول این امر حصارکشی است که شهرداری در برابر آن ممانعت می‌کند، نوع دوم مربوط به افرادی است که با وجود دریافت پروانه ساختمانی، بیش از حدود مجاز فعالیت می‌کنند و نوع سوم نیز ساخت و سازهای کاملاً بدون پروانه است.

وی افزود: تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز به‌صورت روزانه در دستور کار معاونت خدمات شهری قرار دارد، اما حجم تخریب‌ها با حجم ساخت و سازها تناسب ندارد زیرا امکانات و نیروی انسانی محدود است.

هوشیار تأکید کرد: برای اجرای احکام تخریب، همراهی نیروی انتظامی و صدور حکم از سوی دستگاه قضایی لازم است و خوشبختانه دستگاه قضایی همکاری خوبی داشته است.

شهردار تبریز با بیان اینکه براساس بررسی‌ها حدود ۸۰ درصد ساخت و سازهای غیرمجاز از سوی ۸۰ فرد یا گروه خاص و حرفه‌ای انجام می‌شود، گفت: این افراد شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی شده‌اند.

وی همچنین به نقش برخی نهادها در گسترش ساخت و سازهای غیرمجاز اشاره و افزود: عدم ایفای وظایف دستگاه‌هایی مانند منابع طبیعی و اداره‌کل راه و شهرسازی، به گسترش ساخت و ساز غیرمجاز دامن زده است. نزدیک به ۳ هزار نامه برای شرکت‌های خدمات‌رسان همچون آب و فاضلاب، برق، مخابرات و گاز ارسال شده تا از صدور انشعاب برای بناهای غیرمجاز خودداری کنند.

هوشیار با تأکید بر اهمیت مدیریت حریم و تفکیک مناطق گفت: محدوده قانونی تبریز ۲۴ هزار هکتار است و با وجود تلاش‌های مداوم، تخریب و جمع‌آوری ساخت و سازهای غیرمجاز در مناطق مختلف ادامه دارد؛ به‌طور مثال در منطقه پنج با ۱۸ هزار مترمربع، منطقه شش با ۱۲ هزار مترمربع و منطقه نه با ۹۰ هزار مترمربع تخریب انجام شده است.

وی همچنین آمار جمع‌آوری‌ مصالح عوامل ساخت و ساز غیرمجاز در مناطق یک و ۱۰ را به ترتیب ۱۱۲ و ۱۰۹ مورد اعلام کرد و افزود: طرح تفصیلی شهر تبریز تاکنون ۶۰ درصد اجرایی شده و نسبت به متوسط کشوری وضعیت مناسبی داریم.

هوشیار در بخش دیگری از سخنان خود به تملکات و سرمایه‌گذاری‌های شوراهای چهارم تا ششم اشاره و تصریح کرد: در دوره چهارم شورا ۷۳۸ میلیارد، در دوره پنجم ۵۲۸ میلیارد و در دوره ششم ۱۱ هزار میلیارد تومان برای تملک و آزادسازی املاک واقع در پروژه های مسیرگشایی هزینه شده است.

شهردار تبریز با اشاره به عملکرد حمل و نقل عمومی این دوره از مدیریت شهری اظهار کرد: طی ده سال و تا سال ۱۴۰۰، ۵۱ دستگاه اتوبوس خریداری شده بود این در حالی است که این دوره از مدیریت شهری برای خرید  ۴۵۰ دستگاه اتوبوس عقد قرارداد شده که تاکنون  ۲۸۰ دستگاه اتوبوس تحویل گرفته‌ایم.

وی درباره طرح جامع مطالعات  ترافیکی افزود: این طرح که باید از سال ۸۸ اجرا می‌شد، در دوره ششم شورا تکمیل شده است. طی این دوره، ۵۷ مسیرگشایی شده بود که تاکنون ۲۶ مورد به پایان رسیده است

هوشیار همچنین از نصب یک هزار و ۲۰۰ دوربین ترافیکی در دوره ششم شورا خبر داد و گفت: در شورای چهارم بالاترین خرید دوربین ۷۸ دستگاه بود و در شورای پنجم خریدی صورت نگرفته است.

شهردار تبریز در پایان تأکید کرد: با برنامه‌ریزی منسجم و همکاری نهادها، مدیریت ساخت و ساز غیرمجاز و توسعه حمل و نقل شهری ادامه خواهد داشت و مردم می‌توانند با اطلاع از حریم‌ها و طرح‌های تفصیلی از مشکلات آینده جلوگیری کنند.

انتهای پیام
captcha