کد خبر: 4299815
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۵
رئیس جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی:

انتشار اخبار امیدآفرین مأموریت اصلی رسانه‌های جهاددانشگاهی است

علی اصغر فاتحی‌فر گفت: جهاددانشگاهی و خبرگزاری‌های وابسته به آن به دلیل مأموریت امیدآفرینی و خدمت به کشور، گاه هدف هجمه‌ها قرار می‌گیرند اما قلم خبرنگار باید امیدآفرین باشد؛ اگر قلمی نتواند امید را در جامعه زنده نگه دارد، ارزشی نخواهد داشت.

فاتحی فر، رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، علی‌اصغر فاتحی‌فر، رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان، امروز، 22 مردادماه، در آیین تجلیل از خبرنگاران فعال در رسانه‌های جهاددانشگاهی استان (ایسنا، ایکنا و بازار کار)، ضمن تبریک این روز به خبرنگاران این رسانه‌ها گفت: اصلی‌ترین ویژگی جهاددانشگاهی، حضور و فعالیت قشر دانشجو در این مجموعه است، این دانشجویان همان نیروی حیاتی و پویای جهاددانشگاهی هستند و بدون آنان، این نهاد هرگز فعال و زنده باقی نمی‌ماند. تداوم موفقیت‌ها و دستاوردهای جهاددانشگاهی طی سال‌های گذشته، به واسطه تعامل و ارتباط گسترده با قشر دانشگاهی حاصل شده است.

وی با بیان اینکه تلاش و همت والای شما دانشجویان و خبرنگاران، همواره مایه خوشحالی و افتخار ماست، افزود: بی‌تردید، ارزشمندترین سرمایه جهاددانشگاهی، ارتباط مستقیم با دانشجویان است و در این میان، خبرنگاران دانشجو در جهاددانشگاهی از مهم‌ترین دارایی‌های این مجموعه به شمار می‌آیند.

فاتحی‌فر خطاب به خبرنگاران ادامه داد: اگرچه در تقویم رسمی کشور، ۱۷ مرداد به عنوان روز خبرنگار نام‌گذاری شده است، اما باید گفت که خبرنگاری روز خاصی ندارد. هر روز، روز خبرنگار است، چراکه شما همواره با رویدادها و بحران‌ها همراه می‌شوید و در مسیر اطلاع‌رسانی گام برمی‌دارید. قدردانی از زحمات شما وظیفه‌ای همیشگی است. اگر خبرگزاری‌های جهاددانشگاهی تفاوتی چشمگیر با سایر رسانه‌ها دارند، این تمایز به برکت حضور ارزشمند شماست.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی با بیان اینکه دانشجویان در بدنه خبرگزاری‌های جهاد دانشگاهی آموزش می‌بینند و بعدها به سازمان‌ها و نهادهای مختلف کشور وارد می‌شوند، تاکید کرد: حضور نسل جوان و دانشجو، ضامن پویایی و سرزندگی این مجموعه است. هر سازمانی که با نسل جوان در ارتباط باشد، همواره تازه‌نفس، خلاق و رو به پیشرفت خواهد بود.

وی مطرح کرد: در حوزه رسانه، جهاددانشگاهی به یاری خداوند و با همت شما خبرنگاران توانسته مسیر پیشرفت را بخوبی طی کند و امروز نیز در حال حرکت به سمت ایجاد یک سازمان رسانه‌ای قدرتمند است. خبرنگاران ما عملکرد خود را به خوبی نشان داده‌اند و وظیفه ماست که صدایشان را بشنویم و در حد توان، یاری‌گرشان باشیم.

وی یادآوری کرد: از آغاز آفرینش، رسانه نقش و قدرتی عظیم داشته و این قدرت در گذر زمان بیشتر شده است. بی‌تردید بالاترین قدرت رسانه متعلق به پروردگار متعال است. 

فاتحی‌فر با بیان اینکه امروز دشمنان با آگاهی از قوت رسانه، از آن بهره می‌گیرند، اذعان کرد: رسانه، همانند موشک در میدان نبرد اثرگذار است. خبرنگار باید آگاه باشد که در چه جایگاهی قرار دارد و چه تأثیری می‌گذارد.

وی رسانه را همانند چاقویی دو لبه دانست و گفت: رسانه‌ها اگر وظیفه خود را به درستی انجام دهند عامل وحدت، پیشرفت و توسعه کشور می‌شوند و اگر در انتشار اخبار دقت نکنند، ممکن است به کشور آسیب برسانند.

وی اضافه کرد: جهاد دانشگاهی و خبرگزاری‌های وابسته به آن به دلیل مأموریت امیدآفرینی و خدمت به کشور، گاه هدف هجمه‌ها قرار می‌گیرند اما قلم خبرنگار باید امیدآفرین باشد؛ اگر قلمی نتواند امید را در جامعه زنده نگه دارد، ارزشی نخواهد داشت.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی با بیان اینکه امروزه در جامعه نیازمند هوش کلامی هستیم، گفت: هوش کلامی به کلماتی که شما خبرنگاران استفاده می‌کنید مربوط است پس باید به آن دقت کنید چراکه خبرنگار می‌تواند با قلم خود مشکلات را حل کرده یا بر آن‌ها بیفزاید. بنابراین، انتخاب واژه‌ها و شیوه بیان، مسئولیتی سنگین و اثرگذار خبرنگار است که بر سرنوشت جامعه تأثیر می‌گذارد.

وی تأکید کرد: موفقیت در این حرفه، جز با عشق و علاقه به خبرنگاری ممکن نیست؛ چراکه این شغل، همچون معلمی، جایگاهی والا دارد، هرچند از نظر مادی شاید دستمزد واقعی این قشر هرگز پرداخت نمی شود ولی تنها با عشق به این مسیر می‌توان آن را ادامه داد و اثرگذار بود.

خسرو کنعانی، معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی نیز در این جلسه با تبریک روز خبرنگار اظهار کرد: به‌ عنوان یکی از اعضای قدیمی و نخستین عضو افتخاری ایسنا در استان، روز خبرنگار را تبریک می‌گویم. همواره خود را عضوی از خانواده ایسنا می‌دانم و این همراهی را مایه افتخار بزرگ خود می‌شمارم.

وی افزود: روز خبرنگار ۱۷ مرداد یک روز پس از سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی در ۱۶ مرداد است که این تقارن، رویدادی خوشایند و ارزشمند برای همه ما محسوب می‌شود و فرصتی است تا از زحمات یک‌ ساله خبرنگاران پرتلاش قدردانی کنیم.

وی ادامه داد: در طول یک سال گذشته، با همت و کوشش شبانه‌روزی همکاران خبرنگار، به‌ویژه دانشجویان فعال در سه مجموعه‌ی خبری ایسنا، ایکنا و بازار کار، موفق شدیم مسئولیت‌ها را به‌خوبی به انجام رسانیم.

معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه جهاددانشگاهی نزدیک به ربع قرن در عرصه رسانه فعالیت داشته است، عنوان کرد: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به عنوان نخستین رسانه غیردولتی و دومین خبرگزاری رسمی کشور آغاز به کار کرد و در کنار آن، خبرگزاری قرآنی دانشجویان(ایکنا) نیز با تلاش خبرنگاران خود توانسته جایگاهی شایسته در میان رسانه‌های حرفه‌ای و رسمی کشور پیدا کند. «بازار کار» نیز که پیش‌تر به‌صورت روزنامه منتشر می‌شد، امروز به‌عنوان یک پایگاه خبری فعال به مسیر خود ادامه می‌دهد. همچنین، رسانه «سینا پرس» که در حوزه علم و فرهنگ زیرنظر جهاددانشگاهی فعالیت دارد، در تهران مستقر است.

وی خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی اکنون مجموعه‌ای است که چهار رسانه توانمند و حرفه‌ای را در اختیار دارد و شاید کمتر نهادی به اندازه این مجموعه در حوزه رسانه فعال باشد. این افتخار بزرگی برای ماست و همواره قدردان تلاش خبرنگاران خواهیم بود.

کنعانی تأکید کرد: با توجه به شرایط حساس کشور، امیدواریم با همت و قلم پرتوان خبرنگاران، جریان «جنگ روایت‌ها» با جدیت و قدرت بیشتری ادامه یابد.

در این دورهمی صمیمانه خبرنگاران ایسنا، ایکنا و بازار کار به بیان دغدغه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند. رباب تیموری، سردبیر ایسنا و امرعلی گلمحمدی، سردبیر ایکنا نیز از زحمات خبرنگاران این رسانه‌ها قدردانی کردند. در پایان این جلسه از خبرنگاران این خبرگزاری‌ها تجلیل شد.

انتهای پیام
captcha