ضرورت اجتماع ظرفیت‌های اعضای کمیته قرآن برای ایجاد جریان قرآنی
کد خبر: 3993077
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۹
در نخستین جلسه کمیته قرآن چهارمحال‌وبختیاری تأکید شد؛

ضرورت اجتماع ظرفیت‌های اعضای کمیته قرآن برای ایجاد جریان قرآنی

مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال‌وبختیاری یکی از راهکارهای ایجاد جریان قوی قرآنی را اجتماع ظرفیت‌های اعضای کمیته قرآن دانست و ادامه داد: جای خالی یک تفاهم برای حرکت محسوس است، اگرچه هر فرد به‌تنهایی مشغول فعالیتی است و جوشش قرآنی را ایجاد می‌کند اما این برای جریان قرآنی استان کافی نیست.

ضرورت اجتماع ظرفیت‌های اعضای کمیته قرآن برای ایجاد جریان قرآنی

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی طاهری، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان امروز سوم شهریورماه در نخستین جلسه کمیته قرآن شورای فرهنگ عمومی استان که با حضور اعضای این کمیته متشکل از فعالان قرآنی، مسئولان قرآنی استان و دبیران قرآنی ادارات برگزار شد، اظهار کرد: مفتخریم که مقدس‌ترین کتاب الهی را در اختیار داریم و در مسیر خدمت به قرآن کریم گام بر می‌داریم و باید گفت که در استان جوشش‌های قرآنی وجود دارد اما جای خالی یک جریان قرآنی اثرگذار مشهود است.

وی ادامه داد: این جوشش‌ها ممکن است بتوانند تربیت فردی را محقق کنند اما تربیت اجتماعی تنها در سایه جریان قرآنی شکل می‌گیرد؛ بنابراین پرسش اینجاست که چگونه می‌توان جوشش‌های متعدد قرآنی را به یک جریان قرآنی تبدیل کنیم؟ جوشش قرآنی آدم‌پرور است اما آیا احساس نیاز و عطش قرآنی در جامعه حس می‌شود و اینکه چگونه می‌توان این احساس نیاز را در جامعه گسترش داد؟ برگزاری مسابقات رشته‌های گوناگون قرآن قطعاً ابزار رسیدن به غایتی دیگر است، باید پرسید جوشش‌های قرآنی موجود ما را به این غایت می‌رساند یا خیر؟

طاهری با ذکر اینکه امام خمینی(ره) شیعه متحرک را به شیعه محرک تبدیل کردند، توضیح داد: شیعه‌ای که دیگران آن‌را به دلخواه خود حرکت می‌دادند تبدیل به شیعه‌ای شد که جهان را حرکت می‌دهد، در خصوص حوزه قرآنی هم این پرسش را باید مطرح کرد که آیا جریان قرآنی موجود محرک انگیزه‌های دینی جامعه است یا خیر و اگر نیست، چکار باید کرد تا جریان قرآنی به جای متحرک بودن محرک شود.

تبدیل جوشش‌های قرآنی به جریان قرآنی

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یکی از راهکارهای ایجاد جریان قوی قرآنی را اجتماع ظرفیت‌های اعضای کمیته قرآن دانست و ادامه داد: جای خالی یک تفاهم برای حرکت محسوس است، اگرچه هر فرد به‌تنهایی مشغول فعالیتی است و احیاناً جوشش قرآنی را هم ایجاد می‌کند اما این برای جریان قرآنی استان کافی نیست؛ در دستگاه‌ها و نهادهای گوناگون راه ابتکار بر مسئولان بسته نیست و حتی می‌توانند ابتکارات خود را در سطح ملی به تأیید برسانند اما باید گفت که الزامات ساختاری ادارات به‌تنهایی کافی نیست و باید دید خود به‌عنوان مسئول شخصاً چقدر احساس نیاز به قرآن داریم و چه جلسات قرآنی تشکیل می‌دهیم یا حضور می‌یابیم.

طاهری با تأکید بر اینکه متولیان و دست اندرکاران قرآنی باید از فضای گزارشات توصیفی و آمارها که مخل حرکت هستند دوری کنند، گفت: باید دید نتیجه جلسات چه اتفاقی را رقم می‌زند، باید از سکون به سمت حرکت سوق یافت، تفسیر و معارف قرآن در استان به شدت ضعیف است و باید دید برای تقویت این حوزه چه باید کرد؟ باید به این پرسش پاسخ داد که ادارات چگونه می‌توانند کارمندان، خانواده‌ها و ساختار جامعه را با قرآن و معارف نورانی آن درگیر کنند؟

وی با تأکید بر اینکه ارائه راهکار از سوی اعضا در اولویت جلسات کمیته قرآن شورای فرهنگ عمومی قرار دارد، بیان کرد: راهکارهای عملیاتی مانند پنج‌شنبه‌های قرآنی طراحی و اجرا شده است که این حرکت قرآنی می‌تواند در ادارات نیز مرسوم شود تا با گذر زمان بتوان از حیث روانشناختی و جامعه‌شناختی روزهای پنج‌شنبه مردم استان را با قرآن کریم پیوند و ارتباط داد. دوره‌های سبک زندگی قرآنی در ادارات، افزودن برخی محتواهای قرآنی به آموزش کودکان در مهدها، تأسیس کانون مادران مهدها و حضور مادران در جلسات قرآنی هفتگی از دیگر طرح‌هایی هستند که می‌توان اجرا کرد.

طاهری با اشاره به سند راهبردی قرآن استان، بیان کرد: یکی از اقدامات کمیته قرآن باید تلاش و همفکری همگانی و استفاده از ظرفیت‌های احتمالی برای ارتقای گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه شهرکرد به دانشکده قرآنی در استان است؛ اگر این عزم همگانی وجود داشته باشد و طرح آن به شورای فرهنگ عمومی استان و استاندار ارجاع داده شود پیگیری و به سرانجام رساندن کار سهل‌تر خواهد شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با ذکر اینکه دعوت مستمر از قاریان و حافظان مطرح ملی و بین‌المللی منجر به ایجاد جریان‌های قرآنی در استان خواهد شد، ادامه داد: اگرچه اداره اوقاف به‌تنهایی قادر به تأمین هزینه‌های این اقدام خوب نخواهد بود اما با هم‌افزایی ادارات می‌توان این مهم را عملیاتی کرد و جای خالی این جریان‌سازی در استان وجود دارد.

ایجاد احساس نیاز به قرآن در آحاد مردم

طاهری با ذکر اینکه در مناطق محرومی چهارمحال‌وبختیاری مانند پشتکوه فلارد، کوهرنگ، مشایخ کیار و غیره وضعیت قرآنی مطلوب نیست، تصریح کرد: یکی از راهکارها برای بهبود وضعیت این می‌تواند باشد که ادارات با هم‌افزایی زمینه‌های حضور یک استاد قرآنی و یا یک گروه قرآنی را در این مناطق لااقل برای مدتی محدود ایجاد کنند تا تعلیم و تبلیغ قرآن به‌شیوه تبلیغ نبوی شکل بگیرد. زمانی که مردم یقین بدانند قرآن مشکلی از مشکلاتشان را حل می‌کند احساس نیاز به فراگیری و انس با قرآن خواهند داشت.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گفت: رویکرد جلسات ماهانه کمیته قرآن شورای فرهنگ عمومی این است که یک مسئله در کمیته مطرح شود، تمامی دبیران قرآنی ادارات و مسئولان قرآنی استان ظرفیت‌های خود را برای حل مسئله به میدان آورند، عملیاتی برای حل مسئله طراحی و وارد فاز اجرایی شود.

یادآوری می‌شود، در این جلسه اعضای کمیته قرآن شورای فرهنگ عمومی استان به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود در خصوص راهکارهای ایجاد جریان قوی قرآنی در استان با مشارکت تمامی ادارات استان پرداختند و موضوعاتی نظیر عمل به بندهای سند راهبردی قرآن استان، تشکیل کمیته‌های شهرستانی، استفاده از ظرفیت کمیته قرآن برای ایجاد وفاق و همدلی میان قرآنیان استان، تدوین پیش‌نویس آیین‌نامه کمیته و ارسال به اعضا، احصای مسائل و مشکلات قرآنی استان، برگزاری جلسات به‌صورت دوره‌ای در ادارات، احصا و اولویت‌بندی مسائل مورد نیاز حوزه قرآنی استان برای سیاستگذاری‌ها، تکیه بر ظرفیت فضای مجازی و رسانه‌ها به‌ویژه خبرگزاری قرآنی ایکنا مطرح شد.

انتهای پیام
captcha