سازوکار اثرگذاری صکوک بر شوک‌های ارزی
کد خبر: 3504241
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۳

سازوکار اثرگذاری صکوک بر شوک‌های ارزی

گروه اقتصاد: دوفصلنامه علمی پژوهشی «مطالعات اقتصاد اسلامی» در شماره شانزدهم خود مقاله‌ای با عنوان «سازوکار اثرگذاری صکوک بر شوک‌های ارزی با استفاده از مدل سبد بهینه دارایی و ارائه یک ابزار پیشنهادی» به قلم محمود عیسوی و وهاب قلیچ منتشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در چکیده این مقاله می‌خوانیم: با توجه به آسیب‌هایی که در چند سال اخیر از جانب شوک‌های ارزی بر اقتصاد ایران وارد شده است و نیز با عنایت به ظرفیت فراوان ابزارهای مالی اسلامی، این پژوهش سعی دارد تا با نگاهی متفاوت به اوراق بهادار اسلامی این اوراق را به عنوان یک ابزار سیاستگذاری ارزی مورد تحلیل و بررسی قرار دهد.

تحقیق پیش رو که با استفاده از منابع کتابخانه‌ای و به روش توصیفی – تحلیلی تهیه شده است، پس از معرفی ماهیت و اثرات شوک‌های ارزی، الگوی پیشنهادی صکوک سلف جهت اعمال سیاستگذاری ارزی در اقتصاد کشور را بیان می‌سازد. سپس تحلیل کاربرد اوراق بهادار اسلامی در مدل سبد بهینه دارایی طرح می‌شود.

در این بخش پس از معرفی اجمالی این مدل، روابط آن برای اوراق بهادار اسلامی بازنویسی و کارکرد این اوراق در مدل مورد تحلیل و بررسی قرار خواهد گرفت. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که اوراق بهادار اسلامی (صکوک) به لحاظ نظری قابلیت کنترل شوک های ارزی را دارا می‌باشد.

در مقدمه این مقاله آمده است: بدون شک اوراق بهادار اسلامی(صکوک)، یکی از مناسب‌ترین و جذاب‌ترین نوآوری‌های اندیشمندان اقتصاد و مالی اسلامی در سه دهه اخیر بوده و باعث گردیده است مباحث اقتصاد و مالی اسلامی که قبلا بیشتر جنبه نظری داشت رویکرد کاربردی و تجاری بیشتری بیابد و با استقبال چشمگیری سرمایه‌گذاران مسلمان و حتی غیرمسلمان مواجه شود.

در بخش نتیجه‌گیری این مقاله می‌خوانیم: انتشار صکوکی که وجوه آن از جریان اقتصاد خارج شود فقط در حالت‌های خاص برای انواع محدودی از صکوک و طبق توجیهات و تفاسیر خاصی میسر است و نباید توقع داشته باشیم این ابزار بتواند یک‌تنه بار سیاست پولی را بر دوش بکشد.

علاقمندان می‌توانند این مقاله را از این نشانی دریافت کنند.

captcha