برخی برای مذاکره با آمریکا، رهبری را مقابل مردم قرار می‌دهند
کد خبر: 3841134
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۵
آیت‌الله اراکی هشدار داد:

برخی برای مذاکره با آمریکا، رهبری را مقابل مردم قرار می‌دهند

گروه اجتماعی ــ دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به تجربه تاریخی پذیرش حکمیت از سوی امام علی(ع) و صلح از سوی امام حسن(ع) با بیان اینکه نباید در شرایط سخت، رهبری را مجبور به تسلیم کنیم تاکید کرد: برخی برای آنکه بتوانند با آمریکا مذاکره کنند به مردم القاء می‌کنند که رهبری مخالف آرامش و رفاه آنان است.

به گزارش نباید در شرایط سخت، رهبر را مجبور به تسلیم کنیمایکنا از قم، آیت‌الله محسن اراکی یکشنبه شب 17 شهریور در مراسم عزاداری شب تاسوعا در حسینیه شهدای قم گفت: در سوره توبه بیان شده که برخی از مومنان از پیامبر اجازه می‎خواستند که در جنگ شرکت نکنند.

وی افزود: با اینکه اذن از رسول مجاز است ولی خداوند این گروه از مومنان را به شدت نکوهش می‎کند؛ اگر بخواهیم این گروه از اصحاب را که به بهانه کار و کشاورزی و خستگی در جنگ شرکت نمی‎کردند را با شهدای کربلا مقایسه کنیم به روشنی در می‎یابیم که تفاوت در کجا است.

دبیرمجمع تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: یاران امام بیان می‎کردند که اگر هزاران جان داشتیم حاضر بودیم برای تو بمیریم و باز بدنیا بیاییم و برایت بمیریم؛ اما در همین میان نیز افرادی بودند که می‎گفتند تا زمانی با شما هستیم که بتوانیم بر دشمن پیروز شویم و در آخر سر هم از امام اذن خواستند و رفتند.

وی گفت: این دسته از شیعیان نیز مثل آن دسته از مسلمانان که از پیامبر اذن خواستند، ایمان تصدیقی داشتند ولی تسلیم نبودند؛کسی که از پیامبر یا امام اذن می‎گیرد، پیمان نصرت با امام را که در قرآن بیان شده را زیرپا می‎گذارند.

استاد حوزه یادآورشد: در قرآن به دو پیمان نصرت و اطاعت اشاره شده است یعنی با نفس و مال‌مان با خداوند و امام بیعت می‎کنیم که هرچه داریم در راه خدا بدهیم.

وی با ذکر این مطلب که انفاق در راه خدا تنها در زکات و خمس خلاصه نمی‎شود گفت: انفاق در راه خدا به این معنی است که هرجا که دین خدا به یاری ما با جان و مال نیاز داشت به یاری بشتابیم و بهانه نیاوریم.

وی اظهارکرد: کسانی که به این دو پیمان وفادار هستند مومنان و شیعیان واقعی هستند؛ مومنان به این دلیل در سوره توبه مورد نکوهش خدا قرار گرفتند که پیامبرشان را در عمل انجام شده قراردادند و او را مجبور کردند که با خواسته آنها موافقت کند.

شرایط سخت را بر رهبر تحمیل نکنیم

وی با اشاره به ماجرای اف ای تی اف بیان کرد: رهبری در ماجرای برجام و حواشی آن خطوط قرمز و شروط خود را بیان کردند ولی اگر رهبری را در تنگنا قراردادیم و بعد به جامعه القا کردیم که رهبری اجازه رفاه و رابطه با جهان را نمی‌دهد و اگر ایشان موافقت کنند همه مشکلات حل می‌شود، در واقع ایشان را مجبور به این کار کردند.

وی یادآورشد: نباید رهبری را تحت فشارهای مختلف رسانه‎ای و... قرار داد تا ایشان از مسلمات خود عبور کرده و یا در مقابل خواسته نابجای دشمن سکوت کرده و یا تسلیم شوند؛ در واقع در اینجا مقصر اصلی همان کسانی هستند که این زمینه را ایجاد می‎کند که رهبر جامعه به امری که میل ندارد تن دهد.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی گفت: امام علی(ع) با همین حربه مجبور شدند بحث حکمیت را قبول کنند؛ امام حسن(ع) نیز با همین شرایط مجبور به صلح شدند زیرا یاران ایشان، امام را در چنین شرایطی قراردادند.

وی افزود: تشیع به این معنی است که به هر دو پیمان پایبند باشیم؛ یعنی اگر از پیامبر یا امام به رغم اینکه می‎دانیم به حضور ما در میدان نیاز دارد، اذن مرخصی بخواهیم، این بیعت را شکسته و امام را مجبور به مصالحه یا تسلیم کرده‎ایم.

اراکی اظهارکرد: امام راحل دو ماه قبل از قبول قطعنامه با قاطعیت از ادامه جنگ تا سرنگونی صدام سخن گفتند ولی شرایط را برای ایشان به شکلی بازگو کردند و مسیر را به شکلی چیدند که ایشان جز این امر راهی نداشته باشد و در آخر نیز بیان کردند که من با این کار جام زهر نوشیدم زیرا می‎دانستند که اگر چند ماه دیگر این جنگ ادامه داشت، صدام شکست می‎خورد.

سخنان روشن رهبری در مورد مذاکره با آمریکا

وی با ذکر این مطلب که رهبری در ماجرای مذاکره سخنان بسیار صریحی بیان کردند، گفت: نباید اجازه دهیم که رهبری را در این زمینه نیز ناچار کنیم که اگر برخی این کار را کردند، معذور نخواهند بود و مقصر اصلی قلمداد خواهند شد؛ در ماجرای برجام نیز همین کار را کردند که گفتند که این امر با اشراف رهبری انجام شده است.

وی با اشاره به ماجرای حضرت موسی(ع) و هارون و گاوپرست شدن قوم بنی اسراییل بیان کرد: وقتی حضرت موسی(ع) برای دریافت الواح و قوانین اداره جامعه پس از پیروزی بر فرعونیان برای دریافت وحی از میان قوم خود رفت و کار را به هارون واگذار کرد، در بازگشت دید که قوم او گاو پرست شده اند.

وی افزود: وقتی ایشان هارون را مواخذه کرد که چرا نتوانستید در این مدت این مردم را مدیریت کنید، هارون چنین پاسخ داد که برای حفظ امت مجبور بودم از جنگ پرهیز کنم و شرایط را به شکلی نگه دارم که شما در آینده آن را اصلاح کنید؛ این مساله بیانگر آن است که چگونه یک رهبر دینی ممکن است برای حفظ کلیت جامعه تن به چنین شرایطی دهد.

اراکی با ذکر این مطلب که آنچه رهبران دینی را با سختی مواجه کرد، سستی یاران ایشان بوده است بیان کرد: شهدای ما بر سرپیمان خود جان خود را از دست دادند؛ آنها در جبهه‎ها با گرسنگی و تشنگی به شهادت رسیدند و امروز نیز از ما می‌خواهند که چندی این سختی را تحمل کنیم و رهبری را به امری که علاقه ندارد مجبور نکنیم؛ زیرا اگر این دوران را به خوبی سپری کنیم در آینده به آنچه می‎خواهیم می‎رسیم.

وی گفت: ترامپ منتظر از پای درآمدن ما است و به همین دلیل پی در پی بیان می‎کند که در آخر سر ایرانی‎ها برای دیدار من خواهند آمد؛ نباید اجازه بدهیم که ترامپ به خواسته خود برسد زیرا در آن صورت نیز هم نتیجه خوبی در انتظار ما نیست همان طور که از همان اول هم نباید برجام را امضا می‎کردیم.

انتهای پیام

captcha