به گزارش ایکنا از استان مرکزی، به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، محمد فتاحی، سرپرست اداره کل دامپزشکی استان، امروز، 15 تیر گفت: ۴۶ گروه ثابت و سیار نظارتی، وظیفه بازرسی بهداشتی و ذبح شرعی در مکانهای مجاز عرضه دام زنده در این استان در روز عیدقربان را برعهده دارند. این گروهها که متشکل از ۶۳ نفر دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ناظر ذبح شرعی هستند وظیفه کنترل، نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتار دامها را برعهده دارند.
وی ادامه داد: ذبح دام در روز عید قربان امسال تنها در کشتارگاههای استان مرکزی انجام شده و ناظران ذبح شرعی برای بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دامهای قربانی در روز عید قربان از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ در این محلها مستقر و آماده خدمترسانی به مردم استان هستند.
فتاحی تصریح کرد: طبق هماهنگیهای به عمل آمده تمامی کشتارگاههای دام در شهرستانهای استان مرکزی در روز عید قربان از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ فعال و آماده ذبح دامهای قربانی خیرین به صورت رایگان هستند. همچنین به منظور پیشگیری از بیماریهای مشترک خطرناک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت، نیاز است مردم از هرگونه ذبح دام در منزل، معابر و خارج از کشتارگاه به شدت خودداری کرده و ذبح دامها در کشتارگاه ها و زیر نظر بازرسان شرعی و بهداشتی این اداره کل انجام شود.
وی محل استقرار گروههای ثابت ناظر بهداشتی و شرعی را در کشتارگاهها، میادین دام و ادارات دامپزشکی شهرستانها عنوان کرد و گفت: با توجه به احتمال انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله تب خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF ) توصیه میشود مردم قبل از مصرف، گوشت دامهای قربانی را به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند.
فتاحی گفت: مردم میتوانند در صورت نیاز با شماره تلفن ۱۵۱۲ (سامانه اطلاع رسانی و پاسخگویی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی) و یا شماره تلفن اداره دامپزشکی شهرستانها تماس بگیرند.
انتهای پیام