کد خبر: 4242959
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۳
سفیر تاجیکستان در ایران:

روابط تاجیکستان و ایران در تمام سطوح رو به گسترش است

نظام‌الدین شمس‌الدین‌زاده با بیان اینکه روابط دو کشور تاجیکستان و ایران در تمام سطوح رو به گسترش است، گفت: ما از رشد و توسعه همکاری‌های دو کشور دوست و بردار در سال‌های اخیر راضی هستیم.

سفیر تاجیکستان در ایران، شهردار تبریز

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، زاهدی نظام‌الدین شمس‌الدین‌زاده، سفیر تاجیکستان در ایران، 26 مهرماه در دیدار با شهردار تبریز، با بیان اینکه روابط دو کشور تاجیکستان و ایران در تمام سطوح رو به گسترش است، گفت: ما از رشد و توسعه همکاری‌های دو کشور دوست و بردار در سال‌های اخیر راضی هستیم.

وی با اشاره به سفر متقابل مقامات عالی دو کشور به تاجیکستان و ایران افزود: سفر مقامات ارشد دو کشور در سال ۲۰۲۴ نشان از علاقه‌مندی دو کشور برای گسترش همکاری‌های دوجانبه است و در دیگر سطوح مدیریتی نیز این همکاری‌ها عملی و رو به گسترش است.

به گفته سفیر تاجیکستان در ایران، حجم مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور از ۵۷ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ به ۳۰۰ میلیون دلار در سال جاری رسیده و رشد پنج برابری دارد.

شمس‌الدین‌زاده با بیان اینکه علاقه‌مند به برگزاری هفته فرهنگی تاجیکستان در تبریز هستیم، اظهار کرد: برنامه‌های فرهنگی ما در سطوح عالی ادامه دارد، در کنار آن در نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها نیز شرکت داریم.

سفیر تاجیکستان در ایران با بیان اینکه در ملاقات‌های رؤسای جمهوری دو کشور تأکید شد که یکی از شیوه‌های همکاری بین دو کشور، همکاری بین مناطق، استانداران و شهرداران باشد، افزود: در این راستا، همکاری میان شهرها به‌ویژه با شهرهای خواهرخوانده ایران و تاجیکستان ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.  

وی با اشاره به کمرنگ شدن روابط خواهرخواندگی تبریز و خجند نیز گفت: ضرورت دارد همکاری‌ خواهرخواندگی بین تبریز و خجند و میان استان‌ها را تقویت کنیم. از ظرفیت‌های تبریز آگاه هستیم و آذربایجان‌شرقی و تبریز را استان و شهر پیشرفته‌ای می‌دانیم.

سفیر تاجیکستان در ایران با اشاره به راه‌های تقویت همکاری و توسعه ارتباطات بین تبریز و خجند گفت: تقویت همکاری‌ها بین دو کشور و شهرهای تبریز و خجند می‌تواند از طریق برگزاری برنامه‌های فرهنگی محقق شود. 

وی با استقبال از پیشنهاد شهردار تبریز برای برگزاری هفته فرهنگی تبریز در خجند بیان کرد: امیدوارم این دیدار گشایشی بین دو کشور و شهرهای تبریز و خجند باشد. شیوه دیگر تقویت روابط، برگزاری نمایشگاه‌های صنایع دستی و گردشگری و... در دو کشور است.  

سفیر تاجیکستان در ایران با بیان اینکه برای تقویت همکاری بین شهرهای خواهرخوانده، مردم این شهرها نیز باید همدیگر را بشناسند، اظهار کرد: یک وسیله شناخت، نامگذاری معابری به نام شهرهای خواهرخوانده در تبریز و خجند است. که پیش از هر چیزی یادآور خواهرخواندگی و وحدت و همدلی بین دو شهر و کشور خواهد بود.

یعقوب هوشیار، شهردار تبریز نیز در این دیدار با اشاره به خواهرخواندگی بین تبریز و خجند، اظهار امیدواری کرد که این دیدار باعث تقویت این خواهرخواندگی شود و گفت: ظرفیت‌های تبریز در حوزه‌های مختلف می‌تواند منجر به تبادلات بسیاری با این کشور شود.

وی افزود: مبادلات اقتصادی ایران و تاجیکستان حدود ۳۳۰ میلیون دلار است که با توجه به جغرافیا و ظرفیت‌های تاجیکستان رقم کمی است.

هوشیار با اشاره با انتخاب دکتر مسعود پزشکیان به‌عنوان رئیس‌جمهور ایران اظهار کرد: این انتخاب می‌تواند ظرفیت‌های همکاری را دو چندان کند.

شهردار تبریز جنبه‌های مختلف این همکاری را برشمرد و گفت: تبریز در خصوص فرآورده‌های نفتی دارای پتانسیل خوبی است که می‌تواند یکی از موضوعات همکاری باشد. در زمینه مواد غذایی و ماشین‌آلات نیز، تبریز به‌عنوان قطب قطعه‌سازی در منطقه، توانایی رفع نیازمندی‌ها را دارد. معادن موجود به‌ویژه مس سونگون، تبادلات اقتصادی و روابط فی مابین را گسترش می‌دهد و در کنار این‌ها اشتراکات زبانی و دینی پیوند ناگسستنی بین این دو کشور محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: دانشگاه تبریز که جزو دانشگاه‌های مهم و صاحب‌نام در دنیاست و می‌تواند موضوعات علمی و فناوری را برای ارتباطات دو سویه مدیریت کند. پنج هزار دانشجوی خارجی نیز در تبریز تحصیل می‌کنند که با توجه به کم بودن هزینه تحصیل می‌تواند گزینه خوبی برای دانشجویان خارجی باشد. حوزه درمان و توریسم‌درمانی در تبریز بسیار قوی عمل کرده، چراکه تبریز پزشکان حاذق و توانمندی دارد که در این زمینه بازوی قدرتمند تبریز هستند.  

شهردار تبریز حوزه فناوری را نیز از جمله آیتم‌های مورد همکاری برشمرد و اظهار کرد: حمل‌ونقل عمومی به‌ویژه مترو، محیط زیست و نظام مهندسی در رشته‌های سازه، سیویل و برق و الکترونیک هم دارای ظرفیت‌های قابل توجهی برای همکاری است.

هوشیار در پایان خواستار برگزاری هفته‌های فرهنگی در دوکشور شد و آن را بستری مناسب برای تعاملات فرهنگی، فناوری و هوشمندسازی دانست.

انتهای پیام
captcha