به گزارش ایکنا از آذربایجانشرقی، مسعود سعادتی، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانشرقی، امروز، ششم آبانماه، در همایش دانشآموزان همیار مشاور، با بیان اینکه آموزش و افزایش دانش، بخشی از تربیت است، گفت: افزایش مهارت، مهمترین بخش تربیت و مهارتآموزی، برتر از تمامی اهداف آموزشی و تربیتی بوده که هم در زندگی فردی و هم در زندگی اجتماعی مؤثر است. شما دانشآموزان، عهدهدار مسئولیتها و نقشهای مختلف خواهید بود و مسئولیتهایی مانند همیار مشاور، بهترین فرصت برای آموزش و آموختن است.
وی افزود: تمامی تلاشها برای این است که جامعهای بهتر ساخته و مشکلات را حل کرده و برای تصمیم گیری و حل معضلات موجود در سطح جامعه با هم همکاری و با کمک هم تلاش کنیم.
سعادتی بزرگترین تفاوت انسان با سایر موجودات را در امر تربیتپذیری و آموزشپذیری دانست و افزود: انسان موجودی مأموریتگرا بوده و اگر صرفاً نگاه زیستشناختی به موجودات داشته باشیم، تفاوتی با سایر موجودات نخواهد داشت. انسان با هدفی متعالی به دنیا آمده و آفریده شده است؛ بنابراین انسان باید برای رسیدن به مأموریتی که دارد، تربیت شود.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانشرقی بیان کرد: انسان برای نیل به هدف تربیتی پا روی غرایز خود گذاشته و خود را تحت آموزش قرار داده و هدفمند زندگی میکند. تربیت، بخش مهمی از نیازهای یک انسان و اصلیترین محل انجام آن، مدرسه و اصلیترین دوره برای انجام آن، کودکی و نوجوانی است.
وی با تأکید بر لزوم مهارتآموزی در مسائل و زمینههای مختلف اظهار کرد: باید دانشآموزان را در حل مسائل ریز و درشت درگیر کنیم و مهارتهایی مانند حل مسئله و نه گفتن را به آنان بیاموزیم.
سعادتی در ادامه نقش همکاری بین بخشی در پیشگیری از وقوع آسیبهای اجتماعی را مورد اشاره قرار داد و گفت: همکاریهای بین بخشی آموزش و پرورش با نهادهای دیگر از دو جهت مهم است و یک اینکه تجربه و مهارت دانشآموزان بیشتر و تواناییشان در درک مسائل افزایش یابد و دوم اینکه به کمک هم در حل مسائل آنها نقش ایفا کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانشرقی با بیان اینکه تجربه همیار مشاور، فرصتی استثنایی و طلایی و تجربهای خوب است که سبب توانمندی دانشآموزان و یاری رساندن به سایر دانشآموزان میشود، اظهار کرد: بهترین دوران برای یادگیری دوران مدرسه و دانشگاه است و شما همیاران میتوانید در کنار مشاوران مدارس کمک کنید تا محیط مدرسه و کلاس، محیطی امن از نظر بهداشت روان باشد.
وی ادامه داد: امروزه بسیاری از مسائل بهداشت جسمی برطرف شده و جای نگرانی وجود ندارد، اما با توجه به تغییر سبک زندگی، مسائل، پیچیدهتر شده و بهداشت روان دانشآموزان، مسئلهای جدی است. امروزه با توجه به ایجاب زندگی، گشتن در فضای مجازی و استفاده بیش از حد از گوشی هوشمند، اولین سرگرمی دانشآموزان بوده و تلف کردن وقت و استفاده بیهدف از این وسیله ما را از کسب مهارت محروم میکند.
سعادتی خطاب به دانشآموزان گفت: مطمئنم شما در کاهش آسیبهای اجتماعی و بهداشت روان، مؤثر خواهید بود، برگزاری این همایش با هدف آموختن حل مشکلات و چالشهای متعدد مالی، خانوادگی و ارتباطی است.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانشرقی با اشاره به حکیم بودن خداوند اظهار کرد: هر اقدام خدا از روی یک حکمت بوده و هیچ انسانی بیهوده آفریده نشده است و باید جای خود را پیدا کنیم و به نقش خود در میان این همه انسان بر روی کره زمین، واقف باشیم؛ اگر به چنین اعتقادی برسیم، بسیاری از مشکلات ما حل میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با برشماری برخی مصادیق عدم بهرهمندی از سلامت روان، رویدادهای غزه و لبنان را نتیجه اقدامات غیرانسانی و وحشیانه افرادی دانست که از سلامت روان، برخوردار نیستند و در این خصوص گفت: امروز ظلمی که در حق کودکان در غزه و لبنان روا داشته میشود، از طرف کسانی اعمال میشود که دیگران را به نقض حقوق کودکان و زنان متهم میکنند و شعار اصالت تفکر و دفاع از حق انسان سر میدهند؛ مگر کودکان فلسطینی و غربی و خاورمیانه با هم تفاوت دارند؛ این در حالی است که آخرین فناوری آمریکا برای قتل عام زنان در اختیار اسرائیل است.
سعادتی متذکر شد: تاریخ به شما و پدران و مادران شما افتخار خواهد کرد که از مظلومان دست نکشیدید و از حق مردم مظلوم فلسطین دفاع کردید. وعده الهی حق است و روزی فرا خواهد رسید که مظلومان پیروز خواهند شد.
وی با اشاره به حمایت دانشآموزان سراسر کشور از کودکان مظلوم فلسطین، غزه و لبنان تصریح کرد: شما میتوانید با حمایت دلسوزانه، مشفقانه و مسئولانه کمک کنید تا محصول مدرسه، تربیت انسانهایی باشد که تاریخ را عوض کنند.
انتهای پیام