به گزارش ایکنا از آذربایجانشرقی، علی جعفریان، مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امروز، هفتم آبانماه، در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گفت: رقم کسری بودجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بسیار قابل توجه است و باید در این خصوص شخص رئیس جمهور که سابقه و تخصص لازم و کافی در این حوزه را دارد، وارد عمل شده و تصمیم بگیرد.
وی با بیان اینکه با منابع داخلی و اعتبارات بودجهای نمیتوان مشکلات و چالشهای حوزه بهداشت و درمان کشور را حل و فصل کرد، گفت: متأسفانه در نظام بودجهریزی و در بخش تعرفههای مربوط به وزارتخانه، نرخ تورم سالانه به درستی دیده نمیشود و همین امر منجر به بروز کسری بودجه و ایجاد مشکلات عدیده مالی میشود.
جعفریان یکی از آسیبهای مهم کسری بودجه را کاهش اعتبارات عمرانی دانست و اظهار کرد: با توجه به معوقههای عدیده در نظام سلامت، پرداخت حق و حقوق کارکنان در اولویت قرار دارد و همین امر موجب میشود از میزان و حجم اعتبارات عمرانی کاسته شود.
جانشین وزیر بهداشت بهترین و مهمترین راهکار در شرایط کنونی را بهرهمندی از ظرفیت بسیار مهم خیران سلامت مطرح و اضافه کرد: برای توسعه فیزیکی حوزه بهداشت و سلامت و ساخت مراکز درمانی و بهداشتی چارهای جز بهرهمندی از توان خیران نداریم که نمونه موفق این موضوع را در آذربایجانشرقی شاهدیم.
وی یکی از رسالتهای اصلی نظام سلامت را ارائه خدمات کیفی به مشتریان مطرح کرد و با تأکید بر اینکه بدون منابع مالی دستیابی به این هدف مشکل است، ادامه داد: توقع ارائه خدمات عادلانه برای آحاد جامعه جز از طریق مساعدتهای خیرین سلامت ممکن نیست.
جعفریان، نقش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نظام سلامت کشور را تنها ۲۵ درصد اعلام کرد و یادآور شد: اما برای ۷۵ درصد بقیه نیز این مجموعه پاسخگو است و باید تمام دستگاهها و نهادهای اجرایی و خدماتی در کنار وزارتخانه باشند.
مشاور عالی وزیر بهداشت، مانعزدایی، تسهیلگری و جهتدهی را مهمترین و محوریترین کارکرد مدیریتها در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد و افزود: رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی باید در این مسیر گامهای اساسی بردارند.
وی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز بهعنوان دانشگاههای تیپ یک کشوری با افزون بر ۶۰۰ نفر هیئت علمی و بیش از ۱۰ هزار نفر دانشجو یاد کرد و گفت: در کل کشور یکی از مهمترین مراکز علمی، پژوهشی و تحقیقاتی در علوم پزشکی بهشمار میرود.
جعفریان برخورداری از تعداد ۲۹ بیمارستان و بیش از پنج هزار تخت را از ظرفیتهای بالای دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان کرد و افزود: در این میان ضریب پرستار به تخت بیمارستانی در آذربایجانشرقی بسیار پایینتر است.
در پایان این مراسم از خدمات بهمن نقیپور، تقدیر و احمدرضا جودتی بهعنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز معرفی شد.
انتهای پیام