کد خبر: 4248393
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۳
به بهانه حماسه آزاد‌سازی سوسنگرد

روزی که صدام تحقیر شد + فیلم

حماسه بزرگ آزادسازی سوسنگرد از جمله نقاط درخشان، تاریخی و الهام‌بخش دوران پرفراز و نشیب دفاع مقدس است که با اراده راسخ رزمندگان اسلام و هوشمندی امام خمینی(ره) به ثمر نشست و درس ایستادگی و پایداری را به مردمان این دیار کهن یادآوری کرد.

سوسنگرد

در آغازین روزهای جنگ ایران و عراق شهر سوسنگرد به دلیل موقعیت جغرافیایی مورد هجوم نیروهای بعثی واقع شد چراکه دشمن با تصرف این شهر می‌توانست خود را به اهواز برساند به همین دلیل ارتش عراق در دو ماه اول جنگ سه بار برای تصرف سوسنگرد تلاش کرد که با مقاومت شدید مردم مواجه شد. از محورهای اصلی تجاوز دشمن بعثی برای تصرف خوزستان، محور چزابه - سوسنگرد - اهواز با هدف تصرف اهواز بود؛ به همین جهت در هفته اول هجوم دشمن به کشورمان، سوسنگرد اولین شهری بود که بعد از هفت روز مقاومت جانانه رزمندگان محدود ژاندارمری، سپاه و نیروهای مردمی عمدتاً بومی به اشغال دشمن متجاوز درآمد، اما با گذشت سه روز رزمندگان اسلام در ۹ مهرماه ۱۳۵۹ طی عملیاتی شبانه موفق شدند دشمن زبون را وادار به عقب‌نشینی کرده و آنان را تا نزدیک مرزهای بین‌المللی به عقب برانند.

رژیم بعثی عراق در تاریخ ۲۳ آبان ۱۳۵۹ مجدداً با دور زدن سوسنگرد و با قصد تصرف دوباره آن، از چند محور وارد شهر سوسنگرد شد. ولی رزمندگان اسلام متشکل از نیروهای سپاه، ارتش، بسیج، ستاد جنگ‌های نامنظم، جهاد سازندگی و عشایر عرب بومی با سلاح‌های سبک همراه با اراده‌ای پولادین و عزمی راسخ، در مدت سه روز با خلق حماسه‌های بی‌نظیر و رشادت‌های به یادماندنی به رغم کمبود شدید سلاح، مهمات و غذا، از اشغال کامل شهر توسط نیروهای تا بن دندان مسلح ارتش بعثی صدام ممانعت به عمل آوردند.

از سوی دیگر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و شهید دکتر چمران، نمایندگان وقت حضرت امام(ره) در شورای عالی دفاع و فرماندهان ارتش و سپاه اقدامات و تلاش‌های بی‌وقفه‌ای را برای بیرون راندن دشمن از شهر و نجات جان مدافعان آن به عمل آوردند اما دشمن در پناه تعلل و کارشکنی‌های بنی‌صدر در اعزام نیروهای کمکی، موفق به گرفتن بخش عمده شهر و محاصره آن شد. حضرت امام خمینی(ره) با دریافت گزارشات حضرات آیات خامنه‌ای و شهید مدنی و درک دقیق اوضاع جبهه و تحلیل راهبرد دشمن، فرمان تاریخی و کارساز خود مبنی بر اینکه «سوسنگرد باید تا فردا آزاد گردد» را در شامگاه ۲۵ آبان ۵۹ صادر فرمودند و متعاقب آن با پیگیری‌های نمایندگان آن حضرت در شورای عالی دفاع برای تحقق این فرمان، جان تازه‌ای در روح و کالبد رزمندگان دمید و فرماندهان را مصمم و مهیای حمله سرنوشت‌ساز کرد.

سرانجام رزمندگان اسلام در اولین ساعات روز ۲۶ آبان‌ماه، مقارن با تاسوعای حسینی، با تأسی به سالار شهیدان(ع) هجوم همه‌جانبه‌ای را بر علیه متجاوزان آغاز و با به آتش کشیدن ده‌ها دستگاه تانک، نفربر، ادوات نظامی و کشته و مجروح کردن شمار زیادی از نیروهای دشمن و اسارت تعداد قابل توجهی از آنان، با شکست محاصره، سوسنگرد را آزاد و همرزمان خود را که در خیابان‌ها و کوچه‌های شهر مقاومت جانانه‌ای را در مقابل هجوم ددمنشانه دشمن و اشغال شهر به نمایش گذاشته بودند، در آغوش گرفته و شهر سوسنگرد را از لوث وجود منحوس دشمن متجاوز بعثی پاک کردند.

انتهای پیام
captcha