به گزارش ایکنا از آذربایجانشرقی، بهرام سرمست، استاندار آذربایجانشرقی، امروز، پنجم دیماه، در آیین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه تبریز، با تأکید بر لزوم حفظ استقلال دانشگاهها، تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و جذب و نگهداشت نخبگان را از ضرورتهای ارتقای مراکز دانشگاهی دانست و گفت: در جهان امروز آشکار و مبرهن است که دانشگاه بهعنوان یک نهاد مدنی و مولد دانش، فرهنگ و فناوری نقش بیبدیلی را در توسعه پایدار جوامع ایفا میکند.
وی با بیان اینکه سهم دانشگاه در مدیریت و تصمیمگیری اگر توأم با باورمندی به علم و دانش نباشد، درواقع یک هدفگذاری مهمل خواهد بود، تأکید کرد: برای الزام این موضوع و پاسداشت جایگاه و حرمت دانشگاه ضروری است به بایدها و نبایدهایی توجه داشته باشیم.
سرمست با تأکید بر لزوم توسعه زیرساختهای فیزیکی و فناوری در دانشگاهها گفت: امروز با دانشگاههای نسل پنجم و ششم مواجه هستیم و پیشرفتهای دانشگاهی خود مستلزم ایجاد زیرساختهای مدرن، بهروز و کارآمد است.
استاندار آذربایجان شرقی بیان کرد: از تجهیز آزمایشگاهها تا کتابخانههای تخصصی دیجیتال و مراکز نوآوری و فناوری در این حوزه قرار دارند و بستر و زیرساخت علم و فناوری است.
وی با بیان اینکه تأمین پژوهشمحوری و نوآوری، زیرساخت ضرورت دیگری در دانشگاه است، افزود: دانشگاه بهعنوان قطب تولید و دانش باید عمل کند که این امر نیازمند تأمین منابع مالی پایدار برای تحقیقات بنیادین و کاربری و گسترش همکاریهای بینالمللی با مؤسسات معتبر و ارتقای فرهنگ انتشار علمی از طریق ارائه تسهیلات برای چاپ مقالات و ژورنالهای معتبر در پایگاههای استنادی است.
استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه جذب و نگهداشت نخبگان علمی از ضروریات است، ادامه داد: این آفتی است که دامنگیر مراجع دانشگاهی شده و هر چقدر که اعتبار دانشگاههای ما بالاتر میرود، میزان مهاجرت نخبگان به سمت دانشگاههای خارج از کشور بیشتر میشود. برای مدیریت نخبگان به فرایند شناسایی، جذب و نگهداشت آنان نیاز داریم.
سرمست با اشاره به اینکه این موضوع درد مزمن و تاریخی است که جوامع ما به آن مبتلا شدهاند، گفت: ما هزینه میکنیم، اما نخبگان ما بهرهدهی خود را در آن سوی مرزها انجام میدهند.
وی ادامه داد: نیازمند تدوین و اجرای برنامههای استراتژیک مبتنی بر تعریف مجموعهای از چشماندازها و مدلهای مبتنی بر «swot» در ارتباط با محیط و ظرفیتهای دانشگاهها هستیم.
استاندار آذربایجانشرقی گفت: ما باید نقاط تهدید و فرصتها در رابطه با مراکز علمی و دانشگاهی را شناسایی کرده و در قبال تحلیلهای قاعدهمند به یک فرصتسازی برسیم.
سرمست با تأکید بر اینکه تقویت ارتباط بین دانشگاه و صنعت موضوع دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: ایجاد همافزایی متقابل بین مراکز دانشگاهی و صنعتی یک ضرورت است، اما اینکه هر کدام از این مراکز در عمل چقدر همگرا کار کنند خود موضوع مهمی است که متأسفانه نه در دانشگاههای ما متناسب با بازار کار و صنعت، جذب دانشجو شده و نه مراکز صنعتی ما خود را نیازمند یافتههای نوآورانه و فناورانه دانشگاهها میدانند.
استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه توجه به عدالت آموزشی و اجتماعی از دیگر ضروریات در دانشگاه است، افزود: از نظر دسترسی به امکانات و مطالعات، نیازمند یک بازاندیشی و باز توزیع عدالتگونه فرصتها هستیم.
وی با تأکید بر اینکه اجتناب از تمرکزگرایی در تصمیمگیری در دانشگاهها امری مهم است، اظهار کرد: ما دو نوع سازمان در کشور داریم که یکی از آنها سلسله مراتبی همچون نهادهای نظامی، انتظامی و نهادهای حاکمیتی است و در نقطه مقابلش نهادهایی همچون علمی و دانشگاهی وجود دارد که نیازمند تصمیمسازیهای مبتنی بر اجماع میان نخبگان و عقلا هستند و دانشگاه تبریز یک چنین مدیریتی دارد.
در پایان این مراسم از زحمات چند ساله صفر نصرالهزاده تقدیر و محمدتقی اعلمی بهعنوان سرپرست دانشگاه تبریز معرفی شد.
انتهای پیام