به گزارش ایکنا از آذربایجانشرقی، موسی خلیل اللهی، رئیس کل دادگستری استان، روز گذشته سیام بهمنماه، در مراسم آزادی ۱۷۰ زندانی جرایم غیرعمد از سوی یک خیر تبریزی، با گرامیداشت یاد شهید سیداسدالله لاجوردی بهعنوان مبدع اقدامات خیرخواهانه آزادی زندانیان در سطح کشور گفت: این شهید والامقام سالها در زندانهای ستمشاهی تحت شکنجه بود و به دستور و مشارکت ایشان اولین مراسم گلریزان در سال ۱۳۶۹ اتفاق افتاد و در سال ۱۳۸۸ نیز ستاد دیه کشور به این کیفیت آغاز بهکار کرد.
وی ستاد دیه را یک تشکیلات کاملاً مردمی دانست و افزود: وظیفه این ستاد، آزادی زندانیان و آنهم صرفاً درباره جرائم غیرعمد و محکومین مالی است و شائبه کمک به محکومان عمد از اساس کذب است.
خلیل اللهی اضافه کرد: ستاد دیه آذربایجانشرقی تنها ستاد دیه کشور است که بدون نیاز مالی به سایرین و با مشارکت خیرین توانایی آن را دارد که در صورت مهیا بودن شرایط، ۱۰۰ نفر دیگر از زندانیان مالی را نیز آزاد کند.
رئیس کل دادگستری آذربایجانشرقی، تعداد زندانیان آزاد شده سطح استان در ۱۱ ماهه سالجاری را ۶۰۳ نفر اعلام کرد و یادآور شد: ستاد دیه آذربایجانشرقی در این خصوص مبلغ ۵۲ میلیارد تومان به صورت بلاعوض به همراه ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات بانکی با سود ۴ درصد پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: در ۴ سال اخیر تعداد ۲ هزار نفر از محکومین مالی آذربایجانشرقی از طریق خانواده متوفیان و مشارکت آنها در آزادی زندانیان به آغوش گرم خانواده خود بازگشتهاند.
انتهای پیام