لازمه مصاحبت با قرآن، طهارت جسمی و روحی است
کد خبر: 3854511
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۱
آیت‌الله سبحانی:

لازمه مصاحبت با قرآن، طهارت جسمی و روحی است

گروه دانشگاه ــ آیت‌الله العظمی سبحانی در پیامی به پانزدهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی ــ کاربردی بیان کرد: مصاحبت و هم‌نشینی لوازمی دارد و لازمه مصاحبت با قرآن، طهارت جسمی و روحی است.

لازمه مصاحبت با قرآن، طهارت جسمی و روحی استبه گزارش ایکنا از قم، متن پیام آیت‎‏الله ‎‏العظمی جعفر سبحانی به آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی کاربردی که امروز، 13 آبان، در مراسم اختتامیه این مسابقات در جمکران قرائت شد به شرح زیر است:

«با عرض سلام و ادب به حضار معظم، اساتید عالی مقام، قاریان و حافظان و قرآن و علاقه‌مندان و دلدادگان به قرآن و عترت.

در دوران کنونی که آلودگی دنیایی بیداد می‎کند و مسلمانان مورد تهاجم فرهنگی قرار گرفته‎اند و شیاطین با تمام توان با ابزار جدید برای اغوای جوانان عزیز به میدان آمده‌اند، باید خود را به اقیانوس بیکران معنویت ثقل اکبر بسپارید و خود را به معارف قرآنی مسلح کنید تا از این مهلکه، خود را برهانید.

تنها جان‌پناه برای این ورطه، پناه بردن به دامان ثقلین است. انس با قرآن و انس با اهل بیت(علیهم السلام) که قرآن ناطق و مفسر ثقل اکبرند. « قَدْ جَآءَكُم مِّنَ ٱللَّهِ نُورٌ وَكِتَٰبٌ مُّبِينٌ»؛ يَهْدِي بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلَامِ وَيُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ وَيَهْدِيهِمْ إِلَىٰ صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ. «از طرف خدا، نور و کتاب آشکاری به سوی شما آمد، خداوند به برکت آن، کسانی را که از خشنودی او پیروی کنند به راه‎های سلامت، هدایت می‎کند و به فرمان خود، از تاریکی‎ها به سوی روشنایی می‎برد و آنها را به سوی راه راست رهبری می‎نماید». مائده 15-16.

نکته بعدی خواندن قرآن با صوت زیبا و خوش همراه با تدبر است. «لکل شیء حلیةٌ و حلیة القرآن صوت الحسن»؛ هرچیزی زیوری دارد و زیور قرآن، صدای خوش است». از این لحاظ صوت زیبا و قرائت قرآن با لحن زیبا مورد توجه است لکن باید قاریان عزیز با مفاهیم قرآنی نیز انس بگیرند تا تلاوتشان در جان مخاطب بنشیند. صرف تلاوت و قرائت قرآن امری پسندیده است ولی باید با توجه به مفاهیم آن زمینه تدبر در قرآن را نیز برای خود فراهم کنید.

مصاحبت و همنشینی لوازمی دارد. لازمه مصاحبت با قرآن، طهارت جسمی و روحی است. خداوند در آیه 79 سوره واقعه می‌فرماید : (لَا يَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ) به جز طهارت ظاهری و جسمی همنشین قرآن باید با عمل به فرامین الهی، باطنش را تطهیر نماید و الا به عمق معارف الهی و قرآنی دست نخواهد یافت. افرادی به این گنج عظیم نهفته در قرآن دست خواهند یافت و انوار قرآن بر قلب آنان خواهد تابید که با تهذیب و تزکیه نفس، مسیر مورد اشاره قرآن که همان انجام فرامین الهی است را رفته باشند. برای همین است که اگر با دل و جان ناپاک به سراغ قرآن برویم، قرآن را تلاوت می‎کنیم ولی چیزی به ایمان ما اضافه نمی‎شود و آیات الهی تأثیری بر ما نخواهد داشت.

قرآن کریم کتاب هدایت بشر است به سوی کمال؛ کتاب تربیت انسان است. ما روزانه 10 مرتبه در نمازهای واجبمان آیه شریفه «اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ» را می‎خوانیم. در جای دیگر خداوند در قرآن این آیه را تفسیر می‎کند: «وَأَنِ اعْبُدُونِي ۚ هَٰذَا صِرَاطٌ مُّسْتَقِيمٌ»، یعنی قرآن آمده است تا به ما بیاموزد که همواره هدایت به راه مستقیم را از خداوند بخواهیم و همچنین بگوید که تنها راه مستقیم، بندگی بی قید و شرط خداوند متعال است تا از این طریق به تعالی و تربیت برسیم.

و العاقبة للمتّقین و السلام و علیکم و رحمه الله و برکاته. 

با تقدیم احترام. جعفر سبحانی قم المقدسه»

یادآور می‌شود، پانزدهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور امروز، 13 مردادماه، در مسجد جمکران به کار خود پایان می‌دهد.

انتهای پیام
captcha