مردمی بودن اقتصاد کشور از مؤلفه‌های برنامه هفتم توسعه است
کد خبر: 4136931
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۷
قالیباف:

مردمی بودن اقتصاد کشور از مؤلفه‌های برنامه هفتم توسعه است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طی یک ماه آینده بررسی برنامه هفتم توسعه در دستور کار صحن علنی قرار می‌گیرد، گفت: مصمم هستیم این برنامه را با توجه به واقعیت‌ها و ظرفیت‌های جامعه بنویسم تا مردمی کردن اقتصاد کشور رخ دهد.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلسبه گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، عصر روز گذشته، 7 اردیبهشت‌ماه، در همایش توسعه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری شهرستان‌های کلیبر، خداآفرین و هوراند، گفت: اگر به گذشته نگاه کنیم و به تجربه‌های موفق دوران دفاع مقدس که از جمله تجربه‌های ملت و شهدا محسوب می‌شود توجه داشته باشیم، امروز اهمیت چنین نشستی را درک خواهیم کرد.

وی ادامه داد: روزی در جنگ نظامی قرار داشتیم لذا در آن زمان برای اجرای ماموریت‌ها دستمان بارها و بارها برای دفاع از سرزمین‌مان خالی‌تر از امروز بود؛ به عبارتی وقتی صحبت از لشگر عاشورا و شهیدان باکری، یاغچیان و تجلایی می‌شود که بنده با این افراد زندگی کرده‌ام، باید یادآور شد که در ابتدای جنگ تحمیلی چنین یگان‌ها و سازمان‌هایی اساساً وجود نداشت؛ حتی می‌توان گفت بعد از گذشت هفت تا هشت ماه از جنگ تحمیلی نیز چنین سازمانی تشکیل نشده بود و افراد خبیثی مانند بنی‌صدر به‌عنوان فرمانده کل قوا اجازه حضور مردم را نمی‌دادند اما نهایتاً مردم ایستادند و با دست خالی افتخارات بزرگی را رقم زدند تا جایی که امروز ایران در تراز 10 کشور برتر دنیا از حیث تکنولوژی و غیره قرار دارد و به قدرت بازدارندگی رسیده‌ایم که موجب بهت‌زدگی دشمنان شده است.

قالیباف با تأکید بر اینکه امروز نیز در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم، گفت: کارآفرینان و سرمایه‌گذاران بدون شک میدان‌داران، فرمانده‌ها و مجاهدان جنگ اقتصادی هستند.

رئیس مجلس، با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری و بهره‌وری دو مؤلفه مهم برای تحول اقتصادی محسوب می‌شود که در این رابطه با چالش مواجه هستیم، ادامه داد: خدمتگزاران مردم در مجلس و دولتمردان به‌عنوان تسهیل‌گر امور، اگر درک متقابل و دقیقی از هم پیدا نکرده و وارد این عرصه نشوند و اهمیت کار را درک نکنند، هیچ فردی دست ما را نخواهد گرفت.

وی بیان کرد: امروز همه مردم اعم از سرمایه‌گذاران، حاشیه‌نشین‌ها، مستضعفان و غیره، همه از ثبات اقتصادی می‌گویند که این مهم با سرمایه‌گذاری محقق می‌شود. باید یادآور شد ظرفیت‌های بسیار بزرگی در کشور وجود دارد که می‌توان از آنها استفاده کرد.

قالیباف گفت: باید مردان عرصه اقتصاد کشور را بیش از پیش محترم بدانیم و حمایتشان کنیم و امنیت سرمایه‌گذاری را برایشان برقرار کنیم. تحقق این امر فقط از طریق مردم و اقتصاد مردمی امکان‌پذیر است زیرا با ظرفیت‌های دولتی چنین فرصتی فراهم نمی‌شود.

وی خطاب به سرمایه‌گذاران و کارآفرینان آذربایجان شرقی اظهار کرد: کارآفرینان آشنا با صنعت، تجارت، تولید، توزیع و غیره دارای اهمیت بوده و آذربایجان شرقی در این عرصه یکی از پیشران‌های جدی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این زمینه، گفت: در دنیا جمعیت شهر و روستا حدود 45 به 55 درصد به نفع روستاها است ولی در کشورمان طی 60 سال اخیر این نسبت 70 درصد به 30 درصد بوده و در این سال‌ها کاملاً رویه بالعکس شده اما یکی از ویژگی‌های این منطقه حضور بیش از 70 درصدی مردم در روستاها است.

وی ادامه داد: روستا معنی و مفهوم جدی در حوزه‌های اقتصاد، تولید، فرهنگ، محیط زیست، آداب و رسوم، مرزداری و مرزبانی، دوری از آسیب و قطبی شدن جمعیت و غیره دارد. به عبارتی گاهی در یک هکتار چند صد نفر زندگی می‌کنند اما در جاهای صدها هکتاری یک نفر هم وجود ندارد که این امر محیط زیست، امنیت ملی، اقتصاد، فرصت‌های بهره‌وری، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و غیره را از بین می‌برد لذا با توجه به این موارد امروز به شرق استان سفر کردم.

بررسی برنامه هفتم توسعه در یک ماه آینده

قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه طی یک ماه آینده بررسی برنامه هفتم توسعه در دستور کار صحن علنی قرار می گیرد، گفت: مصمم هستیم این برنامه را با توجه به واقعیت‌ها و ظرفیت‌های جامعه بنویسم تا مردمی کردن اقتصاد کشور رخ دهد.

وی گفت: با توجه به تجربیات گذشته در بودجه سال 1402، تبصره 18 بودجه سال جاری فقط برای اشتغال اختصاص یافته است؛ همچنین تلاش کردیم موضوع یاد شده از همه بروکراسی‌های سخت محیط کسب و کار به حداقل ممکن برسد. حدود یک‌صد و 40 هزار میلیارد تومان که حدود 100 هزار میلیارد تومان تسهیلات با سود پایین و 40 هزار میلیارد تومان نیز تسهیلات حدود 15.5 درصدی است و تصمیم‌گیری هم صرفاً در اختیار شورای برنامه‌ریزی استان بوده و به عبارتی یک حساب از خزانه برای استان باز شده است.

قالیباف با اشاره به اینکه تمرکزگرایی موجب از بین رفتن استعدادها و ظرفیت‌ها شده و تمرکززدایی فرصت‌ها و ظرفیت‌های بسیاری را برای ایده‌های خلاق رقم می‌زند، گفت: ما این مهم را دقیق‌تر و عمیق‌تر در بررسی برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار خواهیم داد تا در آینده نگوییم برنامه توسعه حدود 30 درصد پیشرفته بلکه بگوییم بیش از 70 درصد اجرایی شده است.باید تلاش کنیم با بهره‌مندی از ظرفیت‌های دولتی و سرمایه‌گذاران زیرساخت‌ها را فراهم کنیم.

رئیس قوه مقننه با تأکید بر لزوم مدیریت صحیح تولید و مصرف انرژی، گفت: اگر زیرساخت‌ها و توزیع درست باشد و باعث قطعی برق و گاز کارخانجات نشویم، اعتقاد دارم 23 تا 25 درصد تولید افزایش می‌یابد چرا که اکنون ظرفیت تولید داریم اما بخاطر قطعی‌ها تولید کاهش می‌یابد، کارگران آسیب می‌بینند و گاهی تجهیزات صنایع سنگین مانند فولاد و نیروگاه‌ها دچار خسارت می‌شوند لذا باید به این امر توجه کنیم و برای رشد تولید درصدد ارتقای بهره وری باشیم.

وی با اشاره به اینکه امروزه دستیابی به ثبات اقتصادی یکی از مؤلفه‌های اجتناب‌ناپذیر است، ادامه داد: دولت و کارآفرینان باید دست به دست هم بدهند تا تولید ثروت و رشد تولید حاصل شود. وقتی این مهم محقق شود حتماً در سیاست‌های جبرانی و باز توزیع ثروت، باید توجه به مناطق محروم و محرومیت‌زدایی را وظیفه انسانی، اسلامی و اخلاقی خودمان بدانیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد ابتدا چوب لای چرخ سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی نگذاریم و همچنین وظیفه خود می‌دانیم تا تسهیل‌گر و کمک‌رسان باشیم.

قالیباف گفت: آگاهیم که مجلس قانون مربوط به حمایت از دانش بنیان‌ها را تصویب کرد که می‌تواند تحول جدی را رقم بزند. همچنین طرح مربوط به مالیات بر سوداگری نیز حداکثر طی یک تا دو ماه آینده نهایی می‌شود.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی فردی 10 میلیون تومان درآمد دارد یا فعالیت کوچک با مبلغ 100 میلیون تومانی دارد، تحت پرداخت مالیات قرار می‌گیرد اما فردی که با سوداگری و دلالی و بدون هیچ زحمتی درآمدهای هنگفت دارند بدون آنکه مالیاتی پرداخت کند.

رئیس مجلس با بیان اینکه برخی برای این قانون جوسازی می‌کنند اما بدانید کمتر از 4 درصد افراد شامل این قانون شده و 96 درصد مردم مشمول آن نمی‌شوند، گفت: به عبارتی این قانون پس از تصویب و اجرا برای افرادی که با زحمت و خلاقیت به سراغ تولید می‌روند تسهیل‌گری می‌کند اما کسانی که با سوداگری درآمدزایی می‌کنند باید مالیات درستی را پرداخت کنند و ضوابط و مقررات را رعایت کنند.

انتهای پیام
captcha