کد خبر: 4304030
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۱
رئیس دانشگاه تبریز بیان کرد

قانون جهش تولید دانش بنیان؛ عامل تحقق ارتباط دانشگاه با صنعت

محمدتقی اعلمی قانون جهش تولید دانش‌بنیان را تنها عامل مؤثر در تحقق ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت مطرح و اظهار کرد: با توجه به منابعی که در این قانون دیده شده، دانشگاه‌ها و صنایع می‌توانند از امتیازاتی همچون اعتبار مالیاتی بهره‌مند شوند.

محمدتقی اعلمی، رئیس دانشگاه تبریز

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، محمدتقی اعلمی؛ رئیس دانشگاه تبریز، امروز، 17 شهریورماه، در آئین تکریم و معارفه رؤسای دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه تبریز، جابجایی مدیران و مسئولان دانشگاه را نشانه استمرار حرکت علمی و مدیریتی دانشگاه دانست و اظهار کرد: دانشکده اقتصاد و مدیریت جایگاه ویژه‌ای در ساختار دانشگاه و کشور به‌ویژه در سیاست‌های اقتصادی و مدیریتی دارد و امیدواریم بیش از پیش در این مسیر مؤثر باشد.

وی ادامه داد: به تازگی گام‌های بلندی را در توسعه بحث ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت برداشته‌ایم و نقش پارک علم و فناوری دانشگاه در این راستا بسیار مهم است که جا دارد از رئیس و هیئت رئیسه سابق دانشگاه بابت راه‌اندازی پارک علم و فناوری دانشگاه تشکر کنیم.

اعلمی تقویت ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت را با توجه به شرایط فعلی کشور و همچنین تأکید رئیس جمهور، امری ضروری برشمرد و افزود: کشور ما در طول ۱۰ سال اخیر، از لحاظ تولید علم در رتبه چهاردهم دنیا قرار دارد اما در بحث فناوری تقریباً صدم هستیم. البته با طی تلاش توانستیم به رتبه ۵۰ برسیم. اما به هر ترتیب باید رتبه کشور در بحث تولید علم و فناوری یکسان باشد که ملزومات تحقق این موضوع، حرکت اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به سمت حل مسائل کشور است.

رئیس دانشگاه تبریز قانون جهش تولید دانش‌بنیان را تنها عامل مؤثر در تحقق ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت مطرح و اظهار کرد: با توجه به منابعی که در این قانون دیده شده، دانشگاه‌ها و صنایع می‌توانند از امتیازاتی همچون اعتبار مالیاتی بهره‌مند شوند. بنابراین این قانون یک بازی برد ـ برد برای دانشگاه و صنایع است.

وی با اشاره به جلسات برگزار شده ما بین اعضای هیئت رئیسه دانشگاه و دانشکده‌ها در ماه‌های اخیر گفت: ما در سال اول دولت تمهیدات لازم را انجام دادیم و در سال دوم باید در راستای توسعه دانشگاه حرکت کنیم که این امر مهم در گرو همدلی و همراهی همه دانشگاهیان است.

اعلمی ادامه داد: معاونین پژوهش و فناوری دانشکده‌ها باید ضمن مراجعه به صنایع و احصای مشکلات آن‌ها، در مسیر حل این مشکلات قدم برداشته و از ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان استفاده کنند.

رئیس دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود در ارتباط با بحث معیشت دانشگاهیان نیز گفت: یکی از سیاست‌های محوری وزیر علوم، تأکید بر ارتقا و بهبود سطح معیشت دانشگاهیان است و در این ارتباط شخص وزیر علوم و از مدیریت قبلی دانشگاه که تلاش‌های‌ خوبی در زمینه مسکن انجام دادند، قدردانی‌کنم، ما اکنون جزو دانشگاه‌های پیشرو در بحث مسکن دانشگاهیان هستیم.

وی در پایان ضمن قدردانی از خدمات خانم دکتر کریمی؛ رئیس سابق دانشکده اقتصاد و مدیریت، برای دکتر بهبودی؛ رئیس جدید این دانشکده آرزوی موفقیت کرد.

داود بهبودی، رئیس دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه تبریز نیز، گفت: در حال حاضر ۲۶ عضو هیئت علمی در دانشکده اقتصاد و مدیریت مشغول تدریس هستند که ۴۰ درصد از این تعداد استاد، ۴۰ درصد دانشیار و ۲۰ درصد استادیار است.

وی ادامه داد: یک هزار و ۱۷ دانشجو شامل ۸۲۸ دانشجوی ایرانی و ۲۷۹ دانشجوی بین‌المللی در حال تحصیل هستند و اکنون سه گروه مدیریت، علوم اقتصادی و توسعه اقتصادی و برنامه‌ریزی به همراه گروه حسابداری (در حال اخذ مجوز) دانشجو می‌پذیرد.

بهبودی وضعیت فعلی جامعه و نارضایت‌بخش بودن کارنامه مدیریتی را محصول نگرش و عملکرد در سطح کشور، استان و دانشگاه دانست و تصریح کرد: ما به‌دنبال حرکت در مسیر مأموریت‌گرایی هستیم و باید بتوانیم از طریق این مأموریت‌گرایی و تعامل با سایر دانشکده‌های علوم انسانی، به سمت برونگرایی و درون‌زدایی سوق پیدا کنیم.

وی ادامه داد: ما به‌صورت بالقوه می‌توانیم در بحث قطب اقتصاد شهری، برنامه‌ریزی اقتصادی، حکمرانی آب و انرژی و حتی حسابداری تعامل سازنده و خوبی با سازمان‌ برنامه و بودجه، استانداری، صمت، اتاق بازرگانی و... داشته باشیم.

رئیس دانشکده اقتصاد و مدیریت در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: همانطور که نظام حکمرانی در کشور باید غیرمتمرکز باشد، حکمرانی دانشگاه نیز باید به سمت هویت‌بخشی و تعریف مأموریت برای دانشکده‌ها حرکت کند تا از روزمرگی فاصله بگیریم.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت حکمرانی داده در دانشگاه، گفت: دانشگاه باید به‌صورت علمی و بر پایه داده اداره شود و پروتکل رشته‌ها نیز باید براساس تقاضا محوری باشد.

انتهای پیام
captcha