کد خبر: 4309630
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۱

تحصیل بیش از 8 هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های آذربایجان شرقی

رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه آذربایجان‌شرقی یکی از استان‌های پیشرو در پذیرش دانشجویان خارجی است، گفت: هم‌اکنون هشت هزار و ۳۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های استان مشغول تحصیل هستند.

اعلمی، رئیس دانشگاه تبریز

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، محمدتقی اعلمی، رئیس دانشگاه تبریز، امروز، 16 مهرماه، در جمع خبرنگاران، با تأکید بر اهمیت جذب دانشجویان بین‌المللی گفت: پذیرش دانشجوی خارجی بخشی از سیاست کلان کشور در حوزه دیپلماسی علمی و فرهنگی است و هدف از آن گسترش نفوذ علمی، فرهنگی و زبانی ایران در منطقه و جهان اسلام است.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورهای پیشرفته و همسایه‌های ما نیز با برنامه‌ریزی دقیق، جذب دانشجویان بین‌المللی را به عنوان یک فرصت ملی تلقی می‌کنند.

اعلمی افزود: پذیرش دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های کشور بر اساس ضوابط دقیق علمی و مالی وزارت علوم و از طریق سازمان امور دانشجویان انجام می‌شود. این دانشجویان هیچ امتیاز ویژه‌ای نسبت به دانشجویان داخلی ندارند و سهمیه پذیرش آنان کاملاً جدا از ظرفیت دانشجویان ایرانی است. ما صندلی خالی به دانشجوی خارجی هدیه نمی‌دهیم، بلکه پذیرش آنان در چارچوب سهمیه‌های مستقل صورت می‌گیرد.

رئیس دانشگاه تبریز حضور دانشجویان بین‌المللی را عامل پویایی فضای علمی دانشگاه‌ها دانست و گفت: این حضور باعث افزایش تعاملات علمی و ارتقای رتبه ایران در سطح جهانی شده است.

وی اظهار کرد: بسیاری از فارغ‌التحصیلان خارجی دانشگاه‌های ایران اکنون در کشورهای خود در جایگاه‌های علمی و مدیریتی برجسته فعالیت دارند و به عنوان سفیران فرهنگی ایران شناخته می‌شوند.

وی با اشاره به فضاسازی‌های اخیر در فضای مجازی افزود: بخش زیادی از این حاشیه‌سازی‌ها ناشی از ناآگاهی است.

رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی یکی از استان‌های پیشرو در پذیرش دانشجویان خارجی است، گفت: هم‌اکنون هشت هزار و ۳۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های استان مشغول تحصیل هستند که چهار هزار و ۵۰۰ نفر از آنان در شهر تبریز و سه هزار و ۵۰۰ نفر در دانشگاه تبریز تحصیل می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: از میان پنج هزار و ۶۰۰ دانشجوی خارجی متقاضی تحصیل در سال جاری، تنها ۱۵ درصد پذیرش شدند که نشان‌دهنده روند علمی و منطقی در پذیرش است.

اعلمی با بیان اینکه دانشجویان خارجی در نیم‌سال نخست باید در دوره‌های آموزش زبان فارسی شرکت کنند، گفت: در مجموع ۴۸۰ ساعت آموزش برای آنان پیش‌بینی شده و پس از اخذ گواهی، می‌توانند در کلاس‌های تخصصی شرکت کنند. در مواردی که تعداد دانشجویان خارجی زیاد باشد، کلاس‌هایی به زبان انگلیسی نیز برگزار می‌شود.

رئیس دانشگاه تبریز حضور دانشجویان خارجی را دارای آثار اقتصادی نیز دانست و اظهار کرد: حضور بیش از چهار هزار و ۵۰۰ دانشجوی خارجی در تبریز موجب گردش مالی حدود ۶۰ میلیون دلار در هر نیم‌سال می‌شود که به رونق اقتصادی شهر کمک می‌کند.

وی با اعلام اینکه بیشترین تقاضا برای تحصیل در رشته‌های مهندسی کامپیوتر، حقوق، روان‌شناسی بالینی، تربیت‌بدنی و مدیریت است، گفت: در برخی رشته‌ها نیز برای حفظ تعادل ظرفیت‌ها، محدودیت‌هایی در پذیرش اعمال کرده‌ایم.

انتهای پیام
captcha