کد خبر: 4276736
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۶

لزوم توسعه همکاری میان سازمان جهاددانشگاهی و دانشگاه پیام‌نور آذربایجان‌شرقی

در دیدار رئیس و معاونان سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی با رئیس دانشگاه پیام‌نور استان، بر لزوم توسعه همکاری میان دو مجموعه تأکید شد.

سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، علیرضا تمیزی، رئیس دانشگاه پیام‌نور آذربایجان‌شرقی، امروز، 27 فروردین‌ماه در دیدار با رئیس و معاونان سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی نسبت به تداوم همکاری‌ این‌ دو مجموعه ابراز امیدواری کرد و گفت: جمعیت دانشجویی ۲۸ هزار نفری این دانشگاه و گستره آن در کل استان نقطه مثبتی بود و می‌توان از این ظرفیت برای گسترش همکاری‌های دو جانبه استفاده کرد.

وی با ارزیابی مثبت اقدامات انجام شده در جهاددانشگاهی، آموزش‌های آزاد را بستری مناسب برای انجام امور مشترک بین این نهاد انقلابی و دانشگاه پیام‌نور و افزایش توانمندی مخاطبان مختلف به‌ویژه دانشجویان در زمینه‌های متعدد دانست.

تمیزی سازمان جهاد دانشگاهی را به دلیل تعدد زمینه‌های فعالیت، چکیده‌ای از همه وزارت‌خانه‌ها دانست و گفت: این سازمان نه تنها در امور پزشکی، پیشگام است؛ بلکه در امور فرهنگی هم کارهای قابل توجهی را انجام داده است که انتشارات و سینمای جهاددانشگاهی ایده‌های بسیار خوبی به‌شمار می‌آیند که برای پر کردن اوقات فراغت دانشجویان، قابل تسری به دانشگاه پیام‌نور نیز است‌.  

رئیس دانشگاه پیام نور استان آذربایجان‌شرقی در ادامه برخی از امور فرهنگی انجام شده در این دانشگاه را در قالب انجمن‌های علمی، بسیج دانشجویی و کانون‌های مختلف مورد اشاره قرار داد و افزود: دانشجویان دانشگاه پیام‌نور در این زمینه‌ها فعال و پای کار هستند اما نیازمند راهبری و مدیریت  بوده و جهاددانشگاهی این بستر را فراهم کرده است.

وی تصریح کرد: جهاددانشگاهی، منتسب به همه دانشگاه‌ها بوده و حس رقابت و تفکیک وظایف در آن نبوده و فضایی مشترک بین همه دانشگاه‌ها به‌شمار می‌آید و تیمی متشکل از همه تخصص‌هاست.

علی‌اصغر فاتحی‌فر، رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی نیز در این دیدار گفت: جهاددانشگاهی و دانشگاه پیام‌نور هر دو مولود انقلاب بوده و زمینه‌های همکاری مشترک فراوانی دارند.

وی یادآور شد: جهاددانشگاهی در سال ۱۳۵۹ به فرمان حضرت امام(ره) با مأموریت هدایت دانشگاه‌ها به سمت اسلامی‌شدن تشکیل شد و در ادامه این مسیر، مأموریت جهاددانشگاهی تغییر یافت. در آن زمان که همزمان با جنگ تحمیلی بود، تحقیقات ساخت خمپاره از سوی جهادگران دانشگاهی تبریز آغاز شد و در سال ۱۳۶۵، کارگاه دانشکده فنی دانشگاه تبریز(که مدیریت آن بر عهده جهاددانشگاهی بود) هنگام ساخت تجهیزات مورد حمله بمباران قرار گرفت که منجر به شهادت ۲۲ نفر و جانبازی ۷ نفر شد. 

وی به فعالیت‌های جهاددانشگاهی استان آذربایجان‌شرقی در حوزه‌های مختلف پژوهشی، فرهنگی، تجاری‌سازی، پزشکی و آموزشی اشاره کرد و گفت: بخش عمده فعالیت این سازمان در زمینه پزشکی و درمانی بوده و اولین مدیر مرکز پزشکی جهاددانشگاهی استان پزشکیان، رئیس‌جمهور فعلی بودند.

فاتحی‌فر با بیان اینکه مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان در زمینه جوانی جمعیت و رفع مشکلات زوج‌های نابارور فعالیت می‌کند، گفت: مرکز پزشکی این سازمان متشکل از مجموعه‌ای از فعالیت‌ها از جمله آزمایشگاه تشخیص طبی، طب کار، نمایندگی بانک خون بند ناف و کلینیک درمان زخم از جمله مراکز ارائه‌دهنده خدمات در استان هستند که خدمات در این مراکز با تعرفه دولتی ارائه می‌شوند.

وی همچنین با اشاره به فعالیت این سازمان در حوزه انرژی‌های نو و تجاری‌سازی، تصریح کرد: قرارداد طراحی و ساخت «تستر کوپلینگ انعطاف‌پذیر الاستومری» برای تعیین استحکام پیچشی و میرایی در چارچوب توافق بین سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی و معاونت علوم، تحقیقات، فناوری و نوآوری سازمان صنایع دریایی نیز امضا شده و کارهای اجرایی آن آغاز شده است.

فاتحی‌فر با تأکید بر اینکه جهاددانشگاهی در کنار دانشگاه‌ها قرار دارد، اظهارکرد: دانشگاه پیام‌نور جایگاه بسیار خوبی در استان داشته و به لحاظ گستردگی در سطح استان می‌توان از ظرفیت آن در بحث محرومیت‌زدایی در حوزه‌های مختلف استفاده کرد.

اکبر شوقی، معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی استان آذربایجان‌شرقی نیز در این جلسه با بیان اینکه مراکز آموزشی جهاددانشگاهی بسته کاملی از تمام آموزش‌ها هستند، گفت: در تبریز پنج مرکز آموزشی کوتاه‌مدت در نقاط مختلف شهر فعال بوده و در شهرستان‌های میانه و مرند نیز مراکز آموزشی جهاددانشگاهی فعالیت دارند. در دفاتر جهاددانشگاهی در دانشگاه‌های هنر اسلامی تبریز و صنعتی سهند نیز آموزش‌های ما ارائه می‌شوند و طی تفاهم‌نامه‌ای که با دانشگاه پیام‌نور استان منعقد کرده‌ایم براساس نیاز و درخواست مراکز پیام‌نور در شهرستان‌ها دوره‌های آموزشی از سوی این سازمان برگزار و گواهی معتبر ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه آموزش‌های ما در گروه‌های هفتگانه زبان‌های خارجی، پزشکی، کامپیوتر، فنی و مهندسی، علوم انسانی، کشاورزی و هنر ارائه می‌شود، افزود: اعتبار گواهی‌های دوره‌های آموزشی جهاددانشگاهی بالا بوده و به واسطه این گواهی‌ها حتی می‌توان تسهیلات اشتغالزایی و کارآفرینی نیز دریافت کرد.

شوقی همچنین با اشاره به فعالیت‌های مرکز آزمون جهاددانشگاهی بیان کرد: آزمون‌های مهم کشور فقط از سوی سازمان سنجش و جهاددانشگاهی اجرا می‌شود.

معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی از اخذ مجوز «آموزش ضمن خدمت کارکنان دولت در حوزه امور اداری» از سوی این سازمان خبر داد و اظهار کرد: این مجوز از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان آذربایجان‌شرقی صادر شده و هدف آن ارتقای سطح دانش و مهارت‌های کارکنان دولت در زمینه امور اداری است. 

خسرو کنعانی، معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان آذربایجان‌شرقی نیز در این جلسه اظهارکرد: خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا و مرکز افکارسنجی دانشجویان(ایسپا) در مجموعه معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی فعال بوده و نقش مهمی در آگاهی بخشی به جامعه و جهاد تبیین ایفا می ‌کنند. نظرسنجی‌های ایسپا به‌عنوان معتبرترین نظرسنجی در سطح کشور شناخته شده و اعتبار آن در انتخابات‌ مختلف ثابت شده است.

وی با اشاره به فعالیت سازمان دانشجویان در جهاددانشگاهی استان آذربایجان‌شرقی گفت: سازمان دانشجویان فضایی برای تعامل دانشجویان و توسعه فعالیت‌های دانشجویی بوده و آمادگی داریم فعالیت‌های این سازمان را در همه دانشگاه‌ها توسعه دهیم. همچنین برگزاری برنامه‌هایی مانند مسابقات مناظرات دانشجویی، دفاع سه دقیقه از پایان‌نامه و ... که برنامه‌های ملی هستند، با مشارکت دانشگاه‌های استان از سوی این معاونت اجرا می‌شود. در حوزه سینما نیز می‌توانیم با دانشگاه‌ها همکاری‌های مشترک داشته باشیم.

توحید لطفی، مدیر تجاری‌سازی پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی استان آذربایجان‌شرقی نیز با اشاره به فعالیت‌های مرکز فناوری جهاددانشگاهی استان اظهار کرد: با توجه به چالش اساسی کشور در ناترازی مصرف و تولید انرژی، اقدام به راه‌اندازی مرکز تخصصی انرژی‌های نو و تجدیدپذیر در استان به‌عنوان نخستین مرکز تولید نیروگاه‌های هیبریدی و پرتابل در استان کرده‌ایم تا بتواند بخشی از نیازهای مناطق مختلف را به انرژی پاسخ دهد.

وی ادامه داد: این مرکز همچنین در حوزه انرژی‌های نو نیز فعالیت‌های زیادی در طراحی و نصب نیروگاه‌های هیبریدی(بادی ـ خورشیدی) داشته و در نقاط مختلف کشور اقدام به پروژه‌یابی و اجرای نیروگاه‌های با توان مختلف کرده  و در صورت نیاز ارگان‌ها، می‌توانیم نیروگاه‌های خورشیدی را در ابعاد مختلف ایجاد کنیم.

لطفی همچنین از فعالیت مرکز نوآوری قطعه سازی با رویکرد انرژی در جهاددانشگاهی استان خبر داد و گفت: در حوزه تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان نیز خدمات مشاوره‌ای و همکاری لازم از سوی این مرکز ارائه می‌شود.

الهام غدیرخمی، معاون پژوهشی سازمان جهاددانشگاهی استان آذربایجان‌شرقی نیز در این جلسه تصریح کرد: حوزه پژوهشی جهاددانشگاهی استان علاوه بر فعالیت در حوزه‌های پزشکی و درمانی، دارای پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی است که در زمینه رفع نیازهای پژوهشی ـ آموزشی و همچنین نیاز روزافزون کشور به اجرای تحقیقات برنامه‌ریزی شده و هدفمند در حال فعالیت و همکاری با سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف است.

انتهای پیام
captcha