به گزارش ایکنا از آذربایجانشرقی، به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز، حسین امامعلیپور، مدیر کل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان، روز گذشته دهم اردیبهشت ماه، در نشست معاونان دانشجویی دانشگاهها وموسسات آموزش عالی منطقه 3 کشور در دانشگاه تبریز، گفت: مسائل رفاهی دانشجویان با چالشهای متعددی مواجه است و سالیان سال ادامه پیدا کرده است و همه ما شاهدیم که مدیریت دولتی آسیبهای زیادی داشته و گران تمام میشود.
وی ادامه داد: در همه دولتها، این موضوع پیگیری شده ولی تاکنون راهبری منسجمی در این خصوص اتفاق نیافته است.
امامعلی پور افزود: بودجه در نظر گرفته شده برای بحث تغذیه در سال ۱۴۰۴ حدود ۱۱ همت است. اما با توجه به وجود هزینههای پنهان حداقل باید ۱۵ همت هزینه شود که تقریباً ۲۰ درصد بودجه دانشگاههای کشور است.
وی با تاکید بر ضرورت پرهیز دانشگاهها از تصدیگری، از اصرار برخی دانشگاهها به ادامه تصدیگری انتقاد کرد.
امامعلیپور با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، خاطرنشان کرد: دانشگاهها باید از تصدیگری در حوزه تغذیه دانشجوئی پرهیز کرده و از توان بخش خصوصی استفاده نمایند.
مسئول اجرای الگوی نوین تغذیه دانشجویی دانشگاههای کشور در تشریح طرح الگوی نوین تغذیه دانشجویی گفت: با توجه به دستور مقام عالی وزارت و تصویب طرح الگوی نوین تغذیه دانشجوئی و ابلاغ آن به دانشگاهها، در حال حاضر ۱۲ دانشگاه شامل ۶ دانشگاه از تهران و ۶ دانشگاه از شهرستانها که دانشگاه تبریز و زنجان نیز جزو آنها هستند، بهصورت پایلوت در این طرح شرکت دارند و هدفگذاری ما این است که در فصل تابستان تعداد این دانشگاهها به ۴۰ دانشگاه افزایش یابد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: مشکل اصلی ما هدر رفت سرمایه در رستورانهای دولتی است و ما بار دیگر تاکید میکنیم که با اعمال تغییر در مدیریت هزینهها، هدف کوچک کردن سفره دانشجویان نیست بلکه میخواهیم هزینههای اضافی و زاید حذف شود.
مدیر کل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه بالای ۶۰ درصد از دانشجویان دانشگاه تبریز از رستورانهای مکمل استفاده میکنند، افزود: وجود رستورانهای مکمل با پیمانکاران متفاوت، موجب ایجاد رقابت برای افزایش کیفیت غذا در رستورانهای مکمل و حتی رستوران دولتی میشود. البته ما باید در انتخاب پیمانکار نهایت حساسیت را به خرج دهیم و اهلیت پیمانکار را بررسی کنیم.
محمدتقی اعلمی؛ رئیس دانشگاه تبریز طی سخنانی در این نشست اظهار کرد: ما در حوزه دانشجویی نیازمند اتخاذ تصمیمات اساسی هستیم. متاسفانه از برنامه سوم توسعه کشور که مربوط به دهه ۱۳۷۰ است مقرر شده بود سالانه ۲۰ درصد از اسکان و تغذیه دانشجوئی برونسپاری شود که متاسفانه این موضوع محقق نشده است.
وی ادامه داد: هدف از تشکیل سازمان امور دانشجویان بر این اساس بود که به مرور زمان امورات رفاهی دانشجویان برونسپاری و از بدنه وزارت علوم تفکیک شود. میتوان گفت حوزه دانشجویی به نقطه آسیب دانشگاهها تبدیل شده و کوچکترین مشکل در این حوزه به یک مساله بزرگ تبدیل میشود.
رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه راه حل این مشکلات برونسپاری است، گفت: راهاندازی رستورانهای مکمل و اجرائی طرح تاک یکی از طرحهایی است که میتواند مسیر برونسپاری را طی کند. ما هرچقدر تلاش کنیم بازهم خوابگاهدار و رستوراندار خوبی نخواهیم بود و باید با برگزاری چنین جلسات و هماندیشیهای لازم و به اشتراک گذاشتن تجربههای موفق، راهکارهای برون رفت از این مشکلات را پیدا کنیم.
انتهای پیام