کد خبر: 4293948
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۸
استاد حوزه و دانشگاه:

جنگ روایت‌ها و اراده‌ها کلید پیروزی در نبرد وجودی امروز است

حجت‌الاسلام والمسلمین قاسمیان تأکید کرد: جنگ امروز، جنگ روایت‌ها و اراده‌ها است و پیروزی در این نبرد وجودی تنها با حضور فعال و مقاومت همه‌جانبه مردم و نخبگان فرهنگی ممکن است، چراکه این نبرد صرفاً نظامی نیست و ابزار اصلی آن قلم، پیام و تولید محتوا است و انفعال در این میدان معنایی ندارد.

حجت الاسلام قاسمیان، استاد حوزه و دانشگاه

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، حجت‌الاسلام غلامرضا قاسمیان، استاد حوزه و دانشگاه، امروز، 21 تیرماه در نشست تبیینی رویکرد رسانه‌ای تدبر در آیات مقاومت ویژه فعالان رسانه و فضای مجازی، مدیران خبرگزاری‌ها وپایگاه‌های خبری، رسانه‌ها، مدیران روابط عمومی در تبریز، تأکید کرد: جنگ امروز، جنگ روایت‌ها و اراده‌ها است و پیروزی در این نبرد وجودی تنها با حضور فعال و مقاومت همه‌جانبه مردم و نخبگان فرهنگی ممکن است چراکه این نبرد صرفاً نظامی نیست و ابزار اصلی آن قلم، پیام و تولید محتوا است و انفعال در این میدان معنایی ندارد.

وی با بیان اینکه پس از نبرد نظامی آنچه سرنوشت‌ساز به شمار می‌رود، نبرد اراده‌ها و روایت‌ها است، اظهار کرد: بخش‌هایی نظیر توان موشکی تنها جزئی از صحنه جنگ محسوب می‌شوند، اما پیروزی نهایی از آن کسی است که بتواند بر میدان اراده‌ها غلبه کند که در جنگ‌های اخیر به‌ویژه، بعد شناختی و جنگ روایت‌ها به مهم‌ترین عرصه نبرد تبدیل شده‌اند.

قاسمیان با بیان اینکه جنگ در حوزه روایت‌ها، نوعی از نبرد نرم است که می‌تواند ترس و اضطراب را در دل مردم بیافکند، افزود: ابزار جنگ امروز قلم‌ها، پیام‌ها و تولید محتوا است. در چنین شرایطی، کناره‌گیری و انفعال جایگاهی نداشته و خانه‌نشینی مفهومی ندارد.

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: امروز هر فرد، با هر توان و دانشی که در اختیار دارد، باید در میدان حاضر باشد. انتظار انجام بهترین عملکرد در شرایط بحرانی، اگرچه مطلوب است اما گاه غیر واقع‌بینانه است. آنچه اهمیت دارد، اقدام مؤثر با تمام ظرفیت‌های ممکن است.

وی اضافه کرد: از دستاوردهای ارزشمند این دوران، شکل‌گیری و تقویت فرهنگ داوطلبی است؛ فرهنگی که بدون آن، حتی در عرصه‌های امنیتی نیز نمی‌توان توفیق حاصل کرد.

قاسمیان با بیان اینکه مزیت بزرگ ما در این نبرد، برخورداری از معارف قرآنی است، گفت: بسیاری از آیات قرآن کریم در فضای جنگ و مبارزه نازل شده‌اند. این جنگ، صرفاً سیاسی یا نظامی نیست، بلکه ماهیتی الهیاتی دارد. نبرد ما با آمریکا یا رژیم صهیونیستی، نبرد با مصادیق باطل است؛ تقابل میان حق و باطل که به وعده الهی، حق پیروز آن خواهد بود.

وی با بیان اینکه در این مسیر، باید به‌صراحت موضع‌گیری کرد و مشخص کرد که آیا آمریکا دشمن ما هست یا نه، خاطرنشان کرد: تاریخ نشان می‌دهد که از سال ۱۳۳۲ تاکنون، ایالات متحده توطئه‌های گوناگونی علیه ملت ایران طراحی و اجرا کرده است. آمریکا خود سازنده و به‌کارگیرنده سلاح هسته‌ای است و در عین حال، با ابزارهایی نظیر معاهده NPT می‌کوشد مانع از پیشرفت هسته‌ای سایر کشورها شود.

این فعال فرهنگی با بیان اینکه این جنگ، نیازمند صبر، استقامت و پایداری است، گفت: بدون ایستادگی نمی‌توان در میدان باقی ماند. مقاومت نیز باید بر پایه شناخت و معرفت باشد. کسی که نداند در برابر چه دشمنی ایستاده است، قادر به مقاومت نخواهد بود. این نبرد، تقابل اراده‌هاست و اراده‌ای که پشتوانه معرفتی نداشته باشد، در مقابل تردید و ترس فرو می‌ریزد.

وی با بیان اینکه ما در مقابل یکی از مهم‌ترین جبهه‌های کفر ایستاده‌ایم، گفت: ضمن تقدیر از نیروهای مسلح کشور، باید توجه داشت که همه مردم، به‌ویژه نخبگان فرهنگی، رسانه‌ای و اجتماعی، باید در این میدان نقش‌آفرین باشند. فاصله گرفتن از جریان حق، ما را از جایگاه مطالبه‌گری نیز محروم خواهد کرد.

حجت‌الاسلام قاسمیان در خاتمه سخنان خود خطاب به اصحاب رسانه تاکید کرد: اهالی رسانه و فعالان حوزه تولید محتوا باید به عمق الهیاتی و معنوی این فضا توجه کنند تا بتوانند روایتی صحیح و اثرگذار از واقعیت‌ها ارائه دهند. روحیه‌بخشی، امیدآفرینی، و پرهیز از ترس‌پراکنی از مهم‌ترین وظایف آن‌ها است. چراکه در جنگ اراده‌ها، شکست درونی ناشی از ترس، ابزار اصلی دشمن و شیطان است و القای ترس، از مهم‌ترین شگردهای شیطانی برای تضعیف ایمان ملت‌ها به شمار می‌رود.

انتهای پیام
captcha